Sök på hemsidan

Midsommar 21–23.6 har gallerierna stängt | Elverket ti kl. 11–17, on kl. 11–20, to–sö kl. 11–17 | Sinne ti–sö kl. 12–17

Konstverkstad med Maija Albrecht

Sista veckoslutet av Nested Realities Akt I bjuder vi publiken att skapa tillsammans med konstgrafikern Maija Albrecht, en av utställningens konstnärer. Vi jobbar med skrapkartong, en teknik som har sin grund i grafiken. Bilden skrapas fram i kartongen med hjälp av grafikverktyg och vardagliga föremål som gafflar, skruvar och knivar. Du kan också prova på att tillverka din egen skrapkartong.

Efter den här sista helgen av Akt I stängs galleriet för en månad under vilken Akt II byggs. Efter den mörka tonen i Akt I, kommer Akt II att öppna ljusare, och utgöra en kontrast mot mörkret som råder utomhus i hösten och vintern. Var med och skrapa fram ljuset ur mörkret!

Maija Albrechts svartvita och gråtonade verk grundar sig i naturens detaljer och får oss att tänka på människan som en del av den. Med finns en känsla av något oidentifierbart och hemlighetsfullt:  det undermedvetnas förhållande till verklig uppfattning av omgivningen. Maija Albrecht (f. 1967 i Åbo) bor och arbetar i Ingå. Hon har studerat vid Bildkonstakademin och ställt ut både i Finland och utomlands. Albrecht har undervisat i konstgrafik vid Bildkonstakademin åren 2004–2014. Hennes främsta uttrycksmedel är torrnålsgravyr på flortunt, japanskt gambi papper. Albrecht tecknar sina bilder direkt i kopparplåt.

Verkstaden fungerar som en drop-in verkstad kl. 11–14. Kom förbi då det passar dig! Ingen förhandsanmälan krävs. Verkstaden samt inträde till galleriet är gratis.

Målgrupp: alla åldrar!
Tidpunkt: lördag 22.10 kl. 11–14
Plats: Galleri Elverket, Gustav Wasas gata 11

Bild: Maija Albrecht, verk ur utställningen Nested Realities. Foto: Ahmed Alalousi.