Sök på hemsidan

Elverket ti kl. 11–17, on kl. 11–20, to–sö kl. 11–17 | Sinne ti–sö kl. 12–17

Barn

Verkstäder

I verkstäderna fördjupar vi oss i ett tema eller en metod som förekommer i den aktuella utställningen eller konstnärssamarbetet.

Läs mer

Guidningar

På Galleri Elverket och Sinne erbjuds guidade rundturer under samtliga utställningar. På vardera stället finns också en utställningsvärd som kan ge en introduktion till utställningen. Grupper kan boka en kostnadsfri guidad visning.

Läs mer

För läraren

Lärare är alltid välkomna till Pro Artibus utställningsutrymmen i Ekenäs och Helsingfors. Man kan komma ensam eller med hela klassen, för att inspireras av konsten eller för att träffa personalen. Det är också möjligt att använda Galleri Elverket eller Sinne som undervisningsutrymme för en lektion.

Läs mer + Lärarhandledningar

Sommarläger

Pro Artibus skapande konstläger för lågstadiebarn arrangeras årligen under de tre första veckorna i juni. Lägren ordnas på varierande orter runt om i svenskfinland samt på språköar. Sommarlägren är en plats för konstnärliga experiment och samvaro i en trygg miljö.

Läs mer

Bildstorm

Sedan år 2010 har Pro Artibus arrangerat Bildstorm-seminarier riktade till svenskspråkiga bildkonstlärare och -pedagoger i högstadiet, på andra stadiet och inom den fria bildningen.

Läs mer