Sök på hemsidan

Sinne ti–sö kl. 12–17 | Elverket stängt 15.4–23.5. Nästa utställning öppnar 24.5

Verkställande direktör Mikaela Lostedt

 

Vem jobbar på Pro Artibus och vad gör vi? Vi fortsätter med vår serie med presentationer av alla i personalen, och näst på tur är vår verkställande direktör Mikaela Lostedt.

Vilken är din arbetsuppgift på Pro Artibus?

Jag är verkställande direktör och har helhetsansvar för verksamheten. Jag leder programverksamheten, ansvarar för stiftelsens ekonomi samt personalen och dess välmående. Olika samarbeten med andra aktörer ligger på mitt bord och jag samarbetar tätt med stiftelsens styrelse för att utveckla vår verksamhet.

 

Vad tycker du mest om i ditt jobb, och varför?

Jag älskar att jobba med olika sorters människor och får verkligen energi av andra och genom utbyte av idéer. Jag njuter också av att få kombinera funderingar kring innehållet i det vi gör, bildkonsten, med det administrativa: att växla mellan utställningsplanering och siffror i excel känns naturligt för mig.

 

Vad är ditt favoritkonstverk i Pro Artibus samling, och varför?

Sinna Virtanens performance Asphodel Meadows fick jag uppleva ganska snart efter att jag inlett mitt arbete som vd. Verket imponerade mig på så många plan från det produktionstekniska till det konceptuella, men den fick också en väldigt stark personlig betydelse för mig. Det är en stark kroppslig upplevelse att delta som publik i verket och det är svårt att beskriva vad som är det mest centrala: ljudet, naturen eller det kroppsliga. Jag tycker det dessutom är väldigt fint att Pro Artibus gått in för att köpa performance i samlingen och på detta sätt dokumentera mångfalden i samtidskonsten idag.

Sinna Virtanen, Asphodel Meadows, 2022–

Foto: Jo Hislop / Hangö Teaterträff