Sök på hemsidan

Elverket ti kl. 11–17, on kl. 11–20, to–sö kl. 11–17 | Sinne ti–sö kl. 12–17

Nyheter om Pro Artibus utställningar och program

Vy från utställningen Det lyssnande ögat. Foto: Ahmed Alalousi.

Galleri Elverkets och Chappes gemensamma sommarutställning Det lyssnande ögat öppnades 24.5 och utställningen har redan lockat många besökare till de båda lokalerna. I Hufvudstadsbladet skrevs att Ekenäs bjuder sannolikt på årets bästa sommarutställning. I samband med utställningen ordnas intressant program, bland annat konstnärsträffar och en queer guidning genom utställningen som en del av Raseborg Pride. Se hela programmet här

I utställningslokalen Sinne i Helsingfors ordnas under sommaren Videoveckorna. Videoinstallationerna byts ut varannan vecka, så man kan besöka Sinne flera gånger under sommaren för att bekanta sig med alla verk. Hösten på Sinne börjar med Anna-Sofia Nylunds utställning i september. I november och december har Sinne stängt för byte av belysningssystemet i galleriet.

Efter Det lyssnande ögat, som avslutas 15.9, inleds en paus på Galleri Elverket och det visas inga utställningar under hösten. Orsaken till färre utställningar och publikprogram är sparåtgärder.

”Det är naturligtvis mycket tråkigt att vi behöver ha stängt, men det var nödvändiga steg i den helhet av sparåtgärder som vi tog för detta år. Det är långt den kostnadsökning i fasta kostnader som skett de senaste åren som bidragit till en obalans i stiftelsens ekonomi”, säger Pro Artibus vd Mikaela Lostedt. ”Vi koncentrerar oss på att stärka basverksamheten så att vi i framtiden kan tjäna vår publik bättre både på Elverket och på Sinne. Vi arrangerade inte heller något konstläger i år, men vi har nya planer för kommande editioner av det.”

Mot slutet av året publicerar vi programplanerna för år 2025. Vi kommer att ha ett varierande program på Galleri Elverket där året inleds med en samlingsutställning. Till sommaren visar vi tidigare osedda installationer av en pionjär inom finländsk samtidskonst och under hösten öppnar en utställning av en unik privat konstsamling. Sinnes utställningsprogram planeras som bäst och publiceras i våra kanaler på hösten.

 

Välkomna på sommaren till Galleri Elverket och Sinne!

Galleri Elverket
ti kl. 11–17
on kl. 11–20
to–sö kl. 11–17

Sinne
ti–sö kl. 12–17