Sök på hemsidan

Elverket ti kl. 11–17, on kl. 11–20, to–sö kl. 11–17 | Sinne ti–sö kl. 12–17

Kurator Juha-Heikki Tihinen

 

Vem jobbar på Pro Artibus och vad gör vi? Vi fortsätter med vår serie med presentationer av alla i personalen, och turen har kommit till kurator Juha-Heikki Tihinen.

Vad är din arbetsuppgift på Pro Artibus? 

Jag är kurator, och ansvarar för samlingen och utställningar i Elverket. Dessutom arbetar jag med utställningar som Pro Artibus ordnar på andra platser. 

 

Vad tycker du mest om i ditt jobb, och varför? 

Jag tycker om att arbeta med både samtidskonst och äldre konst. I en liten organisation kan jag arbeta fritt och på ett mångdimensionellt sätt. 

 

Vad är ditt favoritkonstverk i Pro Artibus samling, och varför? 

Jag är förstås jävig, men jag tycker särskilt mycket om min make Magnus Strandbergs installation Nocturne. Jag tycker att det är ett fint verk, och det är givande att jobba med en samling där också installationskonst ingår.  En annan favorit är en samling verk av Eva Törnwall-Collin. Jag hittade dem i ett lager, och de har varit betydande i olika projekt som förändrat hennes position i konsthistorien. 

Magnus Strandberg, Nocturne, 2019-20, installation