Sök på hemsidan

Elverket ti kl. 11–17, on kl. 11–20, to–sö kl. 11–17 | Sinne ti–sö kl. 12–17

Walking bass – Ahti Lassilas improviserade konsert i utställningen Det lyssnande ögat

Följ med Ahti Lassilas improviserade konsert i utställningen Det lyssnande ögat. I sin performance går Lassila med sin kontrabas i dialog med utställningens verk och skapar nya ljudlandskap och upplevelser i utställningens olika rum.

Konserten är rörlig. Helheten börjar kl. 13 på Chappe, rör sig via den gemensamma gården mellan byggnaderna och avslutas på Galleri Elverket. Konserten räcker sammanlagt ca 60 minuter. Sittplatser finns tillgängliga vid alla konsertpunkter.

Konserten ingår i Chappes inträdesavgift. Inträde till Galleri Elverket är gratis och den gemensamma gården är tillgänglig för alla.

Start i Chappe kl. 13. Konserten ingår i Chappes inträdesavgift.

 

”Jag har länge arbetat som orkestermusiker på den klassiska sidan, och ibland har jag också tittat in som bandmusiker inom rytmmusik. Sedan 2015 har jag gjort Walking bass-konserter särskilt på konstmuseer, där utställningslokalerna används på ett omfattande sätt. Jag planerar musikstycken som passar varje rum och utställning, som jag utvecklar när jag stannar för att spela på olika ställen i utställningsrummet. Verken, rummet och ljudlandskapet från den akustiska kontrabasen ger deltagarna en ny slags konstupplevelse.”

Ahti Lassilas hemsidor