Sök på hemsidan

Midsommar 21–23.6 har gallerierna stängt | Elverket ti kl. 11–17, on kl. 11–20, to–sö kl. 11–17 | Sinne ti–sö kl. 12–17

Konstläger 2023: Elverket upp och ner

Elevarbete Seminarieskolan åk 6 under en konstverkstad på Galleri Elverket, 2022. Foto: Kia Orama / Pro Artibus.

 

Konstlägret Elverket upp och ner, är fyra dagar av skapande och experimenterande i konstens tecken. Scenen för årets konstläger är Galleri Elverket. Utrymmet, som oftast är en plats för att titta på konst, förvandlas under lägret till en plats för deltagarna att själva skapa i. Vi jobbar inne i galleriet och ute på gården Ekenäs kulturkvarter. Finns det kanske några hemliga utrymmen också på Elverket, som inte i vanliga fall är öppna? Välkommen med på konstlägret och bekanta dig med Elverket på ett nytt sätt! Även språkbadselever välkomna!

I slutet av lägret bygger lägerdeltagarna tillsammans en utställning i galleriet. Utställningen öppnas med vernissage under sista lägerdagen och verken får stå framme i galleriet fram till måndag 10.7, efter vilket de kan hämtas hem.

Konstlägret Elverket upp och ner är en del av det publika programmet kring utställningen O.S.A. R.S.V.P. Utställningen är en inbjudan att delta och har olika slag av möten med konsten och konstnärerna i fokus.

Vi jobbar både inom- och utomhus, enligt väder. Barnen bjuds på lunch och mellanmål under lägerdagarna. Barnen är försäkrade under lägret. Som lägerledare fungerar bildkonstnärer- och pedagoger. Deltagande är gratis.

Sommarlägret förverkligas med stöd av Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne.

 

Lägret är fullbokat. Förfrågningar och anmälan till reservplats skickas till lägerkoordinator susanna.storbacka@proartibus.fi.

 

Plats: Galleri Elverket och Ekenäs kulturkvarterets gård
Datum: 19–22.6.2023
Tid: kl. 9–15
Målgrupp: lågstadiebarn (medräknad de barn som börjar i åk 1 hösten 2023)