Sök på hemsidan

Sinne ti–sö kl. 12–17 | Elverket stängt 15.4–23.5. Nästa utställning öppnar 24.5

Höstlov på Elverket

Fira höstlov med konst. På Galleri Elverket finns uppgifter och övningar att ta del av i utställningsutrymmet. Vi undersöker bekanta material genom nya och experimentella metoder, där utgångspunkten ligger i utställningens verk.

Verkstäderna är öppna under galleriets öppethållningstider onsdag–söndag 18–22.10 kl. 11–17. En utställningsvärd finns tillgänglig i galleriet för att ge en introduktion i utställningen O.S.A. R.S.V.P. och berätta om övningarna. Deltagande är gratis.

När: 18–22.10 kl. 11–17
Var: Galleri Elverket, Ekenäs: Gustav Wasas gata 11, ingång från gården, även via Museigatan 6

Nedan hittar du beskrivningar på uppgiftstationer som finns på Elverket:

 

LÅT PÄRLORNA VÄGLEDA DIG 
 

Hama-pärlor är ett bekant material som stöder utvecklandet av finmotorik och kreativitet. Lekfullt och lugnande. Sätt dig ner och sjunk in i processen!

Undersök Joel Slottes och Marika Orenius konst och hitta de färger och former som tilltalar dig idag. Välj sedan en helhet hama-pärlor och lägg dem på din bricka. Sätt dig på en kudde runt podiet och börja pärla! Följ ett spår som tidigare besökare skapat på pärlplattan. Vart leder pärlorna dig idag?

 

SKAPA KONST I DIALOG MED RUMMET 

OH-projektorn är en apparat som används för att projicera bilder på projektorduk eller vägg. Under 50-talet fick projektorn sitt stora genombrott och användes framförallt mycket till undervisning. Idag används OH-projektorer sällan, men istället fungerar de gamla apparaterna utmärkt som konstverktyg!

Utforska detaljerna och formerna på väggen vid OH-projektorn. Hittar du samma detaljer i galleriutrymmet? Bygg vidare på detaljerna genom att klippa ut former i kopieringspapper. Placera sedan ut dina former på OH-skärmen och projicera dina former på väggen genom att knäppa på projektorn. Hurudana skuggor och former lyckas du skapa? Experimentera och testa dig fram!

 

TROLLDEGSKONST 

Trolldeg är en sorts modellera som ofta används som leklera och skulpturmaterial. Degen består av vatten, salt, mjöl och olja. Även om det finns många olika sorters modellera på marknaden, kan du göra den flexibla och mjuka trolldegen själv.

Studera skulpturerna ute på gården och inne i galleriet. De hör alla till Konstnärsduon Restlessminds verkhelhet Allt är bra. Välj en trolldeg ur bunken och låt den förvandlas till en liten skulptur som gör dig eller någon du känner glad.

För att få skulpturen mera hållbar kan den hemma torkas i ugn vid 80–100 °C i två timmar, och sedan torkas i rumstemperatur i ett dygn. Efter detta kan skulpturen målas med till exempel akrylfärg.