Hae sivustolta

Sinne ti–su klo 12–17 | Elverket kiinni 15.4.–23.5. Seuraava näyttely avautuu 24.5.

Syysloma Elverketissä

Juhli syyslomaa taiteella. Galleria Elverketissä on tehtäviä ja harjoituksia, joihin voit osallistua näyttelytilassa. Tutkimme tuttuja materiaaleja uusilla ja kokeellisilla menetelmillä, joiden lähtökohtana ovat näyttelyn teokset.

Työpajat ovat avoinna gallerian aukioloaikoina ke–su 18–22.10 klo. 11-17. Galleriassa on paikalla näyttelyopas, joka esittelee näyttelyn O.S.A. R.S.V.P. ja kertoo harjoituksista. Osallistuminen on ilmaista.

Aika: ke–su 18–22.10 klo 11-17
Paikka: Galleria Elverket, Tammisaari: Kustaa Vaasan katu 11, sisäänkäynti sisäpihalla, myös Museokatu 6 kautta

Alta löydät kuvaukset tehtävistä, jotka ovat esillä galleria Elverketissä:

 

ANNA HELMIEN OPASTAA SINUA

Hama-helmet ovat tuttu materiaali, joka tukee hienomotoriikan ja luovuuden kehitystä. Tekniikka on sekä leikkisä että rauhoittava. Istu alas ja uppoudu prosessiin!

Tutustu Joel Slotten ja Marika Oreniuksen taiteeseen ja löydä värit ja muodot, jotka puhuttelevat sinua tänään. Valitse seuraavaksi joukko hama-helmiä ja aseta ne tarjottimellesi. Istu tyynylle pöydän ympärille ja aloita helmiminen! Seuraa aiempien vierailijoiden luomaa reittiä helmilaudalla. Mihin helmet johtavat sinua tänään?

 

LUO TAIDETTA VUOROPUHELUSSA HUONEEN KANSSA

Piirtoheitin (OH-projektori) on laite, jota käytetään kuvien heijastamiseen valkokankaalle tai seinälle. 1950-luvulla projektori teki suuren läpimurtonsa ja sitä käytettiin pääasiassa opetuksessa. Nykyään piirtoheittimiä käytetään harvoin, mutta sen sijaan vanhat laitteet toimivat loistavasti taidetyökaluina!

Tutustu piirtoheittimen kohdalla olevan seinän yksityiskohtiin ja muotoihin. Löydätkö samanlaisia yksityiskohtia galleriatilasta? Jatka seinän yksityiskohtia leikkaamalla muotoja kopiopaperista. Aseta sitten muotosi piirtoheitinkalvolle ja heijasta muodot seinälle napsauttamalla piirtoheitin päälle. Millaisia varjoja ja muotoja onnistut luomaan? Kokeile vapaasti!

 

TAIKATAIKINATAIDE 

Taikataikina on muovailumassa, jota käytetään usein leikkisavena ja veistosmateriaalina. Taikina koostuu vedestä, suolasta, jauhoista ja öljystä. Vaikka markkinoilla on monia erilaisia muovailusaveja, voit valmistaa joustavan ja pehmeän taikataikinan itse.

Tutki veistoksia, jotka löydät gallerian ulkopuolelta ja sisältä eri tiloista. Ne kaikki kuuluvat Restlessminds-taiteilijaduon teoskokonaisuuteen Kaikki on hyvin. Valitse kulhosta pala taikinaa ja muotoile siitä pieni veistos, joka tekee sinut tai jonkun tuntemasi iloiseksi.

Veistoksen kestävyyden lisäämiseksi sitä voidaan kuivata kotona uunissa 80-100°C:ssa kaksi tuntia, ja tämän jälkeen huoneenlämmössä 24 tuntia. Tämän jälkeen veistoksen voi maalata esimerkiksi akryyliväreillä.