Hae sivustolta

Elverket ti klo 11–17, ke klo 11–20, to–su klo 11–17 | Sinne ti–su klo 12–17

O.S.A. R.S.V.P.

Kesäkuussa Galleria Elverketissä on avautunut nykytaidenäyttely, joka kutsuu erilaiset yleisöt taiteen äärelle. Näyttely O.S.A. R.S.V.P. on kutsu tapaamiseen. Näyttelyn otsikko on kaksoiskutsu erilaisille yleisöille ja pyyntö osallistua. Hankkeen taustalla on Pro Artibus -säätiön kuraattorien Juha-Heikki Tihisen ja Kia Oraman kiinnostus löytää yhteys näyttelyiden ja yleisötyön laatimisen välille.

Näyttelysuunnitteluissa on usein tapana valita ensin taideteokset ja pohtia vasta sen jälkeen, millaisia yleisötyöprojekteja voisi toteuttaa, mutta nyt asiaa on pohdittu jo taiteilija- ja teosvalintojen yhteydessä. Taiteilijoilla ja heidän omalla kiinnostuksellaan on keskeinen sija yleisötyöprojektien kehittelyssä, sillä kuraattorien toiveena oli löytää kullekin taiteilijalle sopiva projekti. Näyttelyn keskeisenä hypoteesina on tutkia, miten erilaiset yleisöt voivat kohdata taiteen ja taiteilijan vaihtelevilla tavoilla. Tapahtumien keskiössä on Galleria Elverket, mutta sekä taide että ohjelma laajenevat näyttelytilan seinien ulkopuolelle.

Näyttely on jaettu kolmeen vaiheeseen (kesä, syksy ja talvi), mikä näkyy muuttuneena ripustuksena, ja erilaiset projektit näkyvät myös muutoin näyttelyn vaihtelevassa ulkoasussa. Näyttely esittelee monimediaalisesti viiden suomalaisen ja ruotsalaisen nykytaiteilijan teoksia. Näyttelyohjelmaan kuuluvat oleelliset erilaisten yleisöjen kanssa toteutetut projektit, joiden merkeissä Elverketiin ilmestyy postilaatikkoja, yhteisöteoksia ja muita erilaisia yleisön kanssa toteutettavia teoksia. Gallerian ulkopuolella on esillä veistoksia. Näyttelyn ensimmäisellä viikolla pihan ja näyttelytilan valtaa lasten taideleiri, joka tarjoaa heille mahdollisuuden työskennellä galleriassa ja ottaa se omakseen.

Cecilia Cissi Hultman (SE) on kiinnostunut siitä, miten erilaisten näyttelytilojen kanssa voi leikitellä ja luoda samalla tapahtuman, jossa katsoja näkee tilan uusin silmin. Hultman työskentelee tapansa mukana monilla erilaisilla tekniikoilla ja havainnoi ja muokkaa näyttelytilaa. Marika Orenius (FI) käsittelee teoksessaan Meidän välissä kommunikaatiota valmistuvan tai työn alla olevan teoksen äärellä. Taiteilija pohtii välitilan merkitystä taiteellisissa kohtaamisissa. Restlessminds -taiteilijaduo (SE) Linda Emmy Al-Ghussein ja Fabian Olovson jatkavat näyttelyssä projektiaan, joka käsittelee omaisten asemaa erilaissa elämän ongelmatiloissa.  Heidän teoksiaan löytyy niin galleriasta kuin Elverketin ulkopuoleltakin. Joel Slotten (FI) maalauksilla on usein autofiktiivinen lähtökohta, kun taiteilija löytää lähtökohdan teoksilleen omasta elämästään tai läheisistään. Hänen teoksissaan on käynnissä erilaisten todellisuuksien välisiä tapaamisia, kun reaalinen tapaa kuvitteellisen.

Pikaisiin tapaamisiin!

 

O.S.A. R.S.V.P. logo: Joel Slotte.

O.S.A. R.S.V.P. TAPAHTUMAKALENTERI   
Galleria Elverketissä tapahtuu  

KESÄ
15.6. klo 16.30–19 Avajaiset tutustumiskierroksilla taiteilijoiden ja kuraattoreiden kanssa
16.6. Työhuonekeskustelu (vain ennakkoilmoittautumisella) ja työskentelyä Marika Oreniuksen kanssa 
19.–22.6. Taideleiri Elverket upp och ner (loppuunvarattu)
22.6. klo 14 Elverket upp och ner -taideleirinäyttelyn avajaiset
27.6.–10.7. Elverket upp och ner -taideleirinäyttely
10.7. Kuvataiteen päivä – Elverket upp och ner -näyttelyn viimeinen päivä
11.7.–3.9. Kesäpostia – kirjoita tai piirrä tervehdys näyttelyn taiteilijoille O.S.A. R.S.V.P. postikortille galleriassa. Jokaisella taiteilijalla on postilaatikko galleriassa ja he saavat lukea kesäpostinsa, kun laatikot tyhjennetään
18.8. Työhuonekeskustelu (vain ennakkoilmoittautumisella) ja työskentelyä Marika Oreniuksen kanssa
23.8. Raasepori Pride Tammisaaren kulttuurikorttelissa

SYKSY 
4.9. & 5.9. Avajaiset Raaseporin koululaisille
6.9. & 7.9. Restlessminds tapaavat galleriassa Tammisaaren yläasteen 8. luokan oppilaita
6.9 Restlessminds­-duon projekti Kaikki on hyvin aloitetaan tapahtumahuoneesta. Voit noutaa työkalupakin valmistaaksesi esineen, jonka voit halutessasi tuoda takaisin, jolloin siitä tulee osa taiteilijoiden projektia.
6.10. Työhuonekeskustelu (vain ennakkoilmoittautumisella) ja työskentelyä Marika Oreniuksen kanssa
17.10.–15.12. Kuvailutulkatut opastukset
19.–22.10. Syysloma Elverketissä – työpajoja galleriassa koululaisille ja perheille
23.–27.10. 1. ja 2. luokan oppilaat työskentelvät Cecilia Cissi Hultmanin kanssa galleriassa
28.10. Kulttuurilenkki Pimeänä viikonloppuna – ohjelmaa koko perheelle
2.11. UNESCO:n kansainvälinen koulukiusaamisen, verkkokiusaamisen ja väkivallan vastainen päivä sekä Restlessminds Open Studios
9.11. Bokkalaset i Ekenäs -kirjallisuusfestivaalin yleisö voi kohdata kaksi näyttelyn taiteilijaa – Marika Oreniuksen ja Joel Slotten, jotka keskustelevat kielen asemasta taideopetuksessa

TALVI 
5.12. Avajaiset & joulukorttityöpaja – Joel Slotten kuratoima näyttely VNF CREATE oppilaiden öljymaalauksilla
7.12.2023–7.1.2024 VNF CREATE näyttely avoinna
7.–22.12. Joulukorttityöpaja – pöytä on katettu! Luo joulukorttisi galleriassa

Näyttelyt nyt käynnissä

Ilmainen sisäänpääsy

Elverket

Avoinna
ti klo 11–17
ke klo 11–20
to–su klo 11–17
ma kiinni

Sinne

Avoinna
ti–su klo 12–17
ma kiinni