Hae sivustolta

Sinne ti–su klo 12–17 | Elverket kiinni 15.4.–23.5. Seuraava näyttely avautuu 24.5.

Kuvailutulkatut opastukset

O.S.A. R.S.V.P. näyttelyn aikana Galleria Elverketissä on tarjolla kuvailutulkattuja opastuksia.

Opastukset sisältävät esittelyn näyttelyyn sekä kuvailutulkkauksen valituista teoksista. Opastuksella on mahdollista koskettaa teoksia ja materiaalinäytteitä. Opastuksen kesto on 60 minuuttia ja se on suunnattu sekä yksilöille että ryhmille. Toiveista liittyen opastuksen teemoihin tai tulkattaviin teoksiin on mahdollista keskustella etukäteen. Osallistuminen on ilmaista.

Oppaina toimivat yleisötyökuraattori Kia Orama sekä kuvataiteilija ja näyttelyemäntä Hanne Ivars, jotka ovat molemmat suorittaneet kuvailutulkkauksen koulutuksen. Oppaat ottavat ilomielin ​​ryhmiä vastaan Galleria Elverketiin!

Varaukset ja tiedustelut yleisötyön kuraattorille Kia Oramalle kia.orama@proartibus.fi

Osana näyttelyä O.S.A. R.S.V.P. taiteilija Cecilia Cissi Hultman on toteuttanut teoksen, joka koostuu pistekirjoituksesta. Näkevälle kävijälle teos avautuu visuaalisena, huoneen muotoa jatkavana linjana. Pistekirjoituksen taitajalle linja sisältää myös tarinan, matkan A:sta Ö:hön. Tarinassa Hultman käyttää avainsanoja, jotka pohjautuu hänen taiteelliseen toimintaan.

Cecilia Cissi Hultmanin teos on osa Pro Artibus -säätiön pyrkimystä tehdä Galleria Elverketistä saavutettavamman näkövammaisille. Piloottiprojekti alkoi syksyllä 2022 ja siihen on tähän mennessä kuulunut muun muassa kuvailutulkattuja opastuksia Galleria Elverketissä.

O.S.A. R.S.V.P. näyttelyn aikana on mahdollista osallistua ilmaisiin ​​kuvailutulkattuihin opastuksiin. Myös näyttelyvihko on saatavilla pistekirjoituksen muodossa. Pilootti toteutetaan yhteistyössä Finlands Svenska Synskadade (FSS) liiton kanssa, joka jakaa tietoa sekä ohjeita ja jonka jäsenet toimivat pilootin referenssiryhmänä.