Hae sivustolta

Sinne ti–su klo 12–17 | Elverket kiinni 15.4.–23.5. Seuraava näyttely avautuu 24.5.

Mitä kieltä taiteet puhuvat? Ohjelmaa osana Bokkalaset i Ekenäs

Mitä kieltä taiteet puhuvat? Kieli ja (kuva)taiteen opetus

O.S.A. R.S.V.P. näyttelyn taiteilijat lehtori, TaT Marika Orenius ja KuM Joel Slotte keskustelevat kielen merkityksestä ja roolista taideopetuksessa.

Förbundet Finlands svenska synskadade (FSS) pistekirjoitusvastaava Tessa Bamberg avaa tilaisuuden lukemalla Cecilia Cissi Hultmanin pistekirjoitusteoksen Svarar som vi kommer.

Aika: torstaina 9.11. klo 17.30
Paikka: Galleria Elverket, Tammisaari: Kustaa Vaasan katu 11, sisäänkäynti sisäpihalla, myös Museokatu 6 kautta

 

Marika Orenius (s. 1971) on Taideyliopiston Kuvataideakatemian taidepedagogiikan lehtori. Hän valmistui Kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 1999. Hän on opiskellut myös Ecole Nationale Supérièure des Beaux-Artsissa Pariisissa ja Valandissa Göteborgissa. Orenius väitteli Taiteen tohtoriksi Aalto-yliopistossa 2019 otsikolla Eletyt tilat kuvataiteilijan työssä ja koulutuksessa. Vuonna 1994 debytoinut Orenius työskentelee pääasiassa liikkuvan kuvan ja valokuvan parissa. Hän on julkaissut runsaasti tutkimuksellisia artikkeleita ja hänen teoksiaan on esitetty noin 20 maassa.

Joel Slotte (s. 1987) valmistui Kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2016. Hän on opiskellut myös Pohjoismaisessa taidekoulussa Kokkolassa 2007–2009. Slotte sai Vuoden nuori taiteilija palkinnon vuonna 2021. Taiteilija on tunnetuin maalauksistaan, joissa yhdistyvät sekä autofiktiiviset kiinnostuksenkohteet että taidehistorialliset viittaukset. Maalaustensa ohella Slotte työskentelee myös keramiikan ja paperiteosten kanssa. Hänen teoksiaan on muun muassa Nykytaiteen museo Kiasman, Helsingin taidemuseon, Tampereen taidemuseon, Pro Artibus -säätiön, Jenny ja Antti Wihurin rahaston ja K.H. Renlundin museon kokoelmissa. Slotte on Taidemaalariliiton jäsen.

Tessa Bamberg toimii pistekirjoitusvastaavana Förbundet Finlands svenska synskadade (FSS) -yhdistyksessä.