Sök på hemsidan

Sinne ti–sö kl. 12–17 | Elverket stängt 15.4–23.5. Nästa utställning öppnar 24.5

Helena Pulkkinen och Sini Silveri i Ristomatti Myllylahtis Den ömsinta maskinen

Fredagen 16.12.2022
kl. 18.30–20.00
Dörrarna öppnar kl. 18.00

Nu när vinter är som mörkast är vi är glada att kunna ordna med ett litet men värmande evenemang. I samband med utställningen Den ömsinta maskinen bjuder konstnären Ristomatti Myllylahti in gästkonstnärerna Helena Pulkkinen och Sini Silveri. Vi samlas i galleriet fredagen den 16.12 kl. 18 för att njuta av kvällens program.

Välkommen!

 

Helena Pulkkinen

……….lokaliserar och omlokaliserar genom röst och digitalt editerade berättelser

Helena Pulkkinen arbetar med ljud och övrigt material. Debut EPn When they go under, how they navigate gavs ut 2020 av det helsingforsbaserade skivbolaget World Canvas. Livesetet på Sinne kommer att bestå av nyproducerad musik vars konturer utgörs av melodier och tystnad, fladdrande ljud och modifierad röst.

soundcloud.com/inthisroom 

helenapulkkinen.bandcamp.com/album/when-they-go-under-how-they-navigate

 

Sini Silveri

Sini Silveri är en prisbelönt tvärvetenskaplig författare. Hon har uppträtt med poesi, experimentell musik och dans i Istanbul, London, Hamburg och St. Petersburg. För tillfället arbetar hon i Helsingfors och Pello. Under arbete är ett diktverk som behandlar ruiner, olika typer av vätskor och slem. Till salu under kvällens evenemang är Disco de titanes (Pitzlein books 2022) den spanska översättningen av verket Titaanidisko (Poesia 2020) samt riso-utskrifter av dikten ”runo Nazim Hikmetille” (Nellim 2021) som var en del av grupputställningen Klak 2.

linktr.ee/silverisini