Sök på hemsidan

Elverket ti kl. 11–17, on kl. 11–20, to–sö kl. 11–17 | Sinne ti–sö kl. 12–17

Stiftelsen Pro Artibus söker en verkställande direktör

Stiftelsen Pro Artibus är en dynamisk sakkunnigorganisation för samtidskonst på svenska i Finland. Vi förvaltar en konstsamling och upprätthåller två gallerier : Elverket i Ekenäs och Sinne i Helsingfors. Vi främjar konstnärlig verksamhet och arbetar med och för en bred publik. 

Vi är verksamma i hela Svenskfinland och bedriver omfattande residensverksamhet. Stiftelsen Pro Artibus är en fristående del av Svenska Kulturfonden.

 

Då vår vd övergår till nya uppgifter, söker vi
En verkställande direktör


Verkställande direktören bär det övergripande ansvaret för såväl det konstnärliga arbetet som för stiftelsens förvaltning och utveckling.

Vi förutsätter att den sökande har god kännedom om bildkonstfältet och samtidskonst, samt erfarenhet av att leda ett kreativt team och god organisatorisk förmåga. Anställningen är tidsbunden (5 år med möjlighet till förlängning). Vi förutsätter goda kunskaper i svenska samt kunskaper i finska och engelska.

Till fördel räknas om den sökande har högre högskoleexamen, erfarenhet av administration och personalförvaltning samt goda kontaktnät i Finland och Norden.

Sänd din ansökan, CV och löneanspråk senast 23.1.2022 via RecRight rekryteringsprogrammet som du hittar via länken här

Ordförande Astrid Thors svarar på frågor 10.1 och 17.1 kl. 12-16, tel. 050-5252557. Ansökningarna behandlas konfidentiellt.

Läs mer om Stiftelsen Pro Artibus här