Sök på hemsidan

Elverket ti kl. 11–17, on kl. 11–20, to–sö kl. 11–17 | Sinne ti–sö kl. 12–17

Små berättelser

I Lars Höglunds teckningar blir vi inbjudna till en resa i ett fantasilandskap. Färden flyr fram genom kompositionen och rörelsen. Finurliga figurer följer med oss hela tiden, och lägger nästan krokben i sin framfart. Det snubblar och sjuder.

Höglund fick sin utbildning vid Svenska Köpmannaskolans reklamlinje på 50-talet. Han har därefter gått ett antal konstkurser och började måla på allvar på 70-talet. Höglunds arbeten finns i både finländska och svenska konstsamlingar och han har aktivt ställt ut sedan första separatutställningen 1994.

Höglund beskriver sitt arbete: ”En dominerande del av mitt arbete är huvudsakligen fantasibilder och abstrakta kompositioner och till en del naivistiska figurer. Jag strävar efter att bibehålla en lekfull spontanitet i mitt uttryck, som undermedvetet formar fantasibilder och -landskap. Jag tar intryck av barns sätt att måla och teckna samt av deras sätt att uppfatta den omgivande världen. Jag hoppas att min konst väcker tankar hos betraktaren och ger ingivelser till nya synvinklar. ”