Sök på hemsidan

Elverket ti kl. 11–17, on kl. 11–20, to–sö kl. 11–17 | Sinne stängt 27.5–6.6. Nästa utställning öppnar 7.6

Stiftelsen Pro Artibus anställer producent (50%)

Villa Snäcksund i Ekenäs. Foto: Ahmed Alalousi.

Stiftelsen Pro Artibus är en privat konststiftelse som arbetar på bred basis med sin konstsamling, utställningar, residens och publikarbete. Vi söker nu en producent på deltid (50%) under tiden för vår ordinarie producents tjänstledighet som varar till 30.4.2025.

Producentens arbetsuppgifter relaterar till stiftelsens residens och fastigheter. Producenten koordinerar residensens – Villa Snäcksund och Torpet samt Korpoström – verksamhet, fungerar som kontaktperson mellan konstnärerna, stiftelsen och samarbetspartners och ansvarar för förverkligande av projekt som sammankopplas till residensen. Producenten svarar för residensens veckovisa uppföljning och bistår konstnärerna med praktiska frågor. Stiftelsen utvecklar residensen kontinuerligt och producenten deltar i utvecklingsarbetet tillsammans med vd, i dialog med finansiären Svenska kulturfonden.

Producenten fungerar som närmaste kontaktperson för fastigheterna Elverket och Snäcksund i Ekenäs. Till dessa uppgifter hör tillsyn av fastigheternas kondition och säkerhet och informering om brister, samt att fungera som kontaktperson för fastighetsservice och säkerhet.

Vi söker en lösningsorienterad person som är noggrann, engagerad och organiserad. Du tycker om att arbeta med människor och har ett intresse för konstnärligt innehåll och nyfikenhet för kreativa processer. Vi söker en person med erfarenhet av producentskap inom kulturbranschen eller annan relevant arbetserfarenhet inom kultur och/eller fastighetsfrågor. Till utbildningen kan du t.ex. vara kulturproducent, eller ha högskoleexamen i kulturämnen eller kulturledning, alternativt en bakgrund med studier inom administration, men med ett intresse för kulturfrågor.

Arbetet innefattar en del resor, främst i Finland och ersätts enligt museernas kollektivavtal. Arbetet kräver tillgång till egen bil eller beredskap att köra stiftelsens paketbil. Vi erbjuder flexibel arbetstid och möjlighet till att delvis arbeta på distans.

Stiftelsens arbetsspråk är svenska och uppgiften kräver även goda kunskaper i finska och engelska.

Vi behandlar alla ansökningar konfidentiellt.

Berätta för oss, i en ansökan på en sida, varför du är intresserad av jobbet och vilka dina styrkor i rollen skulle vara. Skicka ansökan, löneanspråk, samt din CV, som en pdf-fil senast 5.5.2024 till carina.blomqvist@proartibus.fi. Namnge filen med ditt namn och rubricera e-posten med ’Producent 2024’.

Vd Mikaela Lostedt svarar på frågor per telefon ti 23.4. kl. 11-12 och to 25.4. kl. 15-16, tel. 0407404901