Sök på hemsidan

Elverket ti kl. 11–17, on kl. 11–20, to–sö kl. 11–17 | Sinne ti–sö kl. 12–17

Praktikplats vid Galleri Elverket i Ekenäs

En cykel parkerad framför Galleri Elverkets entré

Stiftelsen Pro Artibus lediganslår en PRAKTIKPLATS vid Galleri Elverket i Ekenäs sommaren 2024.

Arbetsuppgifterna omfattar medverkan i aktuella projekt och utställningar, samt handhavande av administrativa uppgifter i Galleri Elverket under sommarmånaderna. Praktikanten har en central roll i teamet och arbetsuppgifterna är varierande, man får vara delaktig i det mesta som händer under sommaren. Praktikanten får bl.a. sköta kommunikationsrutiner, delta i samlingsarbete, förmedla utställningen och lära sig om en konststiftelses breda verksamhet och arbetsmetoder. Vi erbjuder heltidsanställning under 3 månader med start i maj och en praktiklön på 1800 euro/mån.

Vi prioriterar studerande med en inriktning på konstvetenskap, bildkonst eller kulturledarskap/-producentskap. Vi förutsätter att den sökande har kunskap om och intresse för samtidskonst, och har ett självständigt grepp om sina arbetsuppgifter. Vi ser det som en stor fördel ifall den sökande har administrativ erfarenhet sedan tidigare och är kapabel att organiserat och målmedvetet genomföra olika arbetsuppgifter.

Vi söker en person som har lätt för att samarbeta, är flexibel och serviceinriktad samt kan uttrycka sig väl i både tal och skrift. Den sökande kan arbeta med digital teknik och har goda kunskaper i svenska, finska och engelska. Det är till en fördel att den sökande har möjlighet till praktiksedel från sitt universitet/sin yrkeshögskola.

På frågor svarar samlingsamanuens Erica Wulff, 040 562 3361, erica.wulff@proartibus.fi eller vd Mikaela Lostedt, 040 740 4901, mikaela.lostedt@proartibus.fi

Ansökningarna skickas senast den 9.2.2024 till mikaela.lostedt@proartibus.fi.

Stiftelsen Pro Artibus är en sakkunnigorganisation för samtidskonst. Vi förvaltar en konstsamling och upprätthåller två utställningsutrymmen: Galleri Elverket i Ekenäs och Sinne i Helsingfors. Vi främjar konstnärlig verksamhet och arbetar med och för en bred publik. Stiftelsen Pro Artibus är en fristående del av Svenska kulturfondens organisation. Läs mer om vår verksamhet här.

Emma Augustsson som var praktikant på Pro Artibus sommaren 2019 berättar:

Praktiken var stimulerande och omväxlande. Jag fick vara en del av allt från utställningsbygge till deponeringsverksamhet, konstläger, galleriassistans och kommunikation. Personalen är väldigt generös med sin kunskap, så mitt tips är att våga fråga mycket. Det jag bär med mig mest är närheten till konstverken och den genuint varma gemenskapen. 

Sedan hösten 2022 jobbar Emma som kommunikationsassistent på Svenska kulturfonden.