Sök på hemsidan

Sinne ti–sö kl. 12–17 | Elverket stängt 15.4–23.5. Nästa utställning öppnar 24.5

Praktikplats vid Galleri Elverket i Ekenäs

Stiftelsen Pro Artibus lediganslår en PRAKTIKPLATS vid Galleri Elverket i Ekenäs sommaren 2023

Arbetsuppgifterna omfattar medverkan i aktuella projekt och utställningar samt ansvar för administrativa uppgifter i Galleri Elverket under sommarmånaderna. Praktikanten har en central roll i teamet och arbetsuppgifterna är varierande, man får vara delaktig i det mesta som händer under sommaren: utställningar, sommarläger, publikprogram. Vi erbjuder heltidsanställning under 3 månader med start i medlet eller slutet av maj och en praktiklön på 1800 euro/mån.

Vi prioriterar studerande med en inriktning på konstvetenskap, bildkonst eller kulturledarskap/-producentskap. Vi förutsätter att den sökande har kunskap om och intresse för samtidskonst, samt kännedom om den finländska konstscenen. Den sökande skall ha administrativ erfarenhet samt vara kapabel att organiserat och målmedvetet genomföra olika arbetsuppgifter.

Den sökande bör ha lätt för att samarbeta, vara flexibel och serviceinriktad samt kunna uttrycka sig väl i både tal och skrift. Den sökande kan arbeta med digital teknik och har goda kunskaper i svenska, finska och engelska.

På frågor svarar samlingsamanuens Erica Wulff, +358 (0)40 562 3361, erica.wulff@proartibus.fi eller vd Mikaela Lostedt, +358 (0)40 740 4901, mikaela.lostedt@proartibus.fi

Ansökningarna skickas senast den 15.2.2023 till mikaela.lostedt@proartibus.fi

Stiftelsen Pro Artibus är en sakkunnigorganisation för samtidskonst. Vi förvaltar en konstsamling och upprätthåller två utställningsutrymmen: Galleri Elverket i Ekenäs och Sinne i Helsingfors. Vi främjar konstnärlig verksamhet och arbetar med och för en bred publik. Stiftelsen Pro Artibus är en fristående del av Svenska kulturfondens organisation.

Emma Augustsson som var praktikant på Pro Artibus sommaren 2019 berättar:

Praktiken var stimulerande och omväxlande. Jag fick vara en del av allt från utställningsbygge till deponeringsverksamhet, konstläger, galleriassistans och kommunikation. Personalen är väldigt generös med sin kunskap, så mitt tips är att våga fråga mycket. Det jag bär med mig mest är närheten till konstverken och den genuint varma gemenskapen. 

Sedan hösten 2022 jobbar Emma som kommunikationsassistent på Svenska kulturfonden.