Sök på hemsidan

Midsommar 21–23.6 har gallerierna stängt | Elverket ti kl. 11–17, on kl. 11–20, to–sö kl. 11–17 | Sinne ti–sö kl. 12–17

Praktikplats vid Galleri Elverket i Ekenäs

En cykel parkerad framför Galleri Elverkets entré

Stiftelsen Pro Artibus lediganslår en PRAKTIKPLATS vid Galleri Elverket i Ekenäs sommaren 2022

Arbetsuppgifterna omfattar medverkan i aktuella projekt och utställningar samt ansvar för kontoret i Galleri Elverket under sommarmånaderna. Vi erbjuder heltidsanställning under 3 månader med start i medlet eller slutet av maj och en praktiklön på 1600 euro/mån.

Vi prioriterar studerande med inriktning på konstvetenskap eller bildkonst. Vi förutsätter att den sökande har kunskap om och intresse för samtidskonst, samt kännedom om den finländska konstscenen. Den sökande skall ha administrativ erfarenhet samt vara kapabel att organisera och målmedvetet genomföra olika arbetsuppgifter.

Den sökande bör ha lätt för att samarbeta, vara flexibel och serviceinriktad samt kunna uttrycka sig väl i både tal och skrift. Den sökande kan arbeta med digital teknik och har goda kunskaper i svenska, finska och engelska.

På frågor svarar samlingsamanuens Erica Wulff, +358 (0)40 562 3361, erica.wulff@proartibus.fi

Ansökningarna skickas senast den 6.3.2022 till erica.wulff@proartibus.fi

Stiftelsen Pro Artibus är en sakkunnigorganisation för samtidskonst. Vi förvaltar en konstsamling och upprätthåller två utställningsutrymmen: Galleri Elverket i Ekenäs och Sinne i Helsingfors. Vi främjar konstnärlig verksamhet och arbetar med och för en bred publik. Läs mera om vår verksamhet här.