Sök på hemsidan

Elverket ti kl. 11–17, on kl. 11–20, to–sö kl. 11–17 | Sinne ti–sö kl. 12–17

Pro Artibus välkomnar Maria Pick som residenskoordinator för nya skärgårdsresidenset i Korpoström

Maria Pick har i februari 2021 startat som nyaste medlem i Pro Artibus med att koordinera stiftelsens nya interdisciplinära konstnärsresidens i Korpoström.

Residenset är ett pilotprojekt, vars ändamål är att  sammanlänka miljö- och havsforskning med konst. Till Marias arbetsuppgifter hör att starta upp och koordinera residenset, forma nätverk kring residensverksamheten, samt koordinera evenemang. Maria har tjugo års erfarenhet av företagande i Åbolands skärgård. Maria berättar att hon känner sig entusiastisk över det nya arbetet och beskriver sig som en initiativrik, envis och vänlig person som oftast ser möjligheter istället för hinder.

”Det känns riktigt lyxigt att börja jobba i Skärgårdscentrum Korpoström speciellt just i år, då konst, forskning, besöksnäring, natur och hållbar utveckling kunde inte ligga mera i tiden”, säger hon.

Stiftelsen Pro Artibus nya residensprogram vid Skärgårdscentrum Korpoström förverkligas i samarbete med Åbolands Skärgårdsstiftelse och Åbo Akademis marinbiologiska forskningsstation.  Skärgårdscentrum Korpoström är ett besökscenter där vetenskap, natur, konst och kultur möter varandra. Huset fungerar som bas för Åbo Akademis marinbiologiska forskning i Skärgårdshavet, Forststyrelsens aktiviteter i Skärgårdshavets Nationalpark och Biosfärområdets pedagogiska verksamhet Biosfärakademin. I anslutning till huset finns även gästhamn, hotell och restaurang.