Sök på hemsidan

Elverket ti kl. 11–17, on kl. 11–20, to–sö kl. 11–17 | Sinne ti–sö kl. 12–17

Halvårigt residensstipendium i Korpoström

Är du intresserad av att arbeta i en tvärdisciplinär kontext? Stiftelsen Pro Artibus och Svenska Kulturfonden lediganslår:

 

Halvårigt residensstipendium i Korpoström

Stiftelsen Pro Artibus startade sommaren 2021 en residenspilot i samarbete med Åbolands Skärgårdsstiftelse, Åbo Akademis marinbiologiska forskning och Skärgårdscentret Korpoström. Projektet har varit lyckat och nu söker vi en ny residenskonstnär till sommaren 2022. Yrkesverksamma konstnärer och curatorer kan ansöka om Skärgårdshavets stipendium för perioden maj-oktober 2022 (6 mån.). Inflyttning sker fr.o.m. maj 2022.

Stipendiet omfattar ett arbetsstipendium för residensperioden samt boende och arbetsutrymme i Korpoström. Vår sk. Lillstuga i Korpoström inrymmer en bostad på två rum, vardagsrum och kök (ca 95m2). Huset passar för en konstnär, en konstnärsduo eller en familj.  Arbetsutrymmen finns i Skärgårdscentret (ca 20 m2) på gångavstånd från boendet.

 

Syftet med projektet och residenset är:

  • att låta konst och forskning inspireras av varandra.
  • att skapa synergier mellan konstnärlig och vetenskaplig forskning i miljö- och havsfrågor.

Fokuset ligger på det egna konstnärliga arbetet och målet är att konstnären kommer i kontakt med miljö- och havsforskare samt olika aktörer på Skärgårdscentret. Stiftelsen strävar till att proaktivt möjliggöra möten med aktörer av andra discipliner och möjliggöra nätverksbyggande för konstnären.

Förutom att stipendiaten utövar sin konstnärliga verksamhet ser vi gärna ett nära samarbete mellan forskningsstationen och de andra aktörerna i Korpoström, t.ex genom publiktillvända projekt inom ramen för Stiftelsen Pro Artibus verksamhet.

 

Till den fritt formulerade ansökan skall fogas cv samt länk till konstnärens nätsidor, samt en kort arbetsplan för stipendietiden. Ansökan, märkt med rubriken “Korpo Skärgårdsresidens” skickas per e-post till: nina.toppila(a)proartibus.fi senast den 28.11.2021. Ansökningar per post beaktas inte.

För mera information kontakta: vd Nina Toppila, 040-5815087 eller nina.toppila(a)proartibus.fi

 

skargardscentrum.fi

Se fågelperspektiv på Skärgårdscentret Korpoström här

Lillstugan