Sök på hemsidan

Elverket ti kl. 11–17, on kl. 11–20, to–sö kl. 11–17 | Sinne ti–sö kl. 12–17

Göra film utan kamera – hurudan film skapar ditt observerande öga? Konstverkstad i samarbete med Anna-Sofia Nylund

Anna-Sofia Nylund. Foto: Petri Summanen. 

I verkstäderna får eleverna med inspiration i Anna-Sofia Nylunds arbetssätt prova på observation som arbetsmetod och skapa en film utan kamera.

Målgrupp: Bildkonst- och media grupper inom andra stadiets utbildning

Tidpunkt: Verkstäder erbjuds under tidsperioden 23.9–1.11 mellan kl. 9–16. Stå i kontakt med kurator för publikarbete Kia Orama kia.orama@proartibus.fi för att hitta en lämplig tid för din grupp. Anmälan öppnar 12.8.

Plats: Sinne, Stora Robertsgatan 16, Helsingfors

Avgift: Gratis

 

Verkstaden (90 min) börjar med att vi tillsammans tittar på Anna-Sofia Nylunds film Den transformativa figuren (30 min) och jobbar praktiskt efter det. I verkstadens praktiska del får eleverna prova på observation som arbetsmetod. Vi jobbar inne i Sinne och ute i näromgivningen.

Anna-Sofia Nylund jobbar sjäv med observation som arbetsmetod. Hon tycker om att spendera tid på olika offentliga platser och observera – tittar på rummet, tingen och människorna i det, och ser det som sker som en film som spelas upp. Genom olika lekfulla övningar och frågeställningar utmanar Nylund sig att se omgivningen på olika sätt, och på så sätt hitta nya vinklar och synsätt på något bekant. I Den transformativa figuren har Nylund gett konsten en fysisk skepnad som hon, konstnären, i filmen står i dialog med. Genom att observera, skapar de tillsammans med figuren en ny verklighet.

Som verkstadsledare fungerar stiftelsens pedagogiska personal tillsammans med konstnären som deltar i mån av möjlighet. Verkstadens språk är svenska. Deltagande är gratis.

annasofianylund.com