Sök på hemsidan

Elverket on–sö kl. 11–17 | Sinne stängt 18.3–12.4. Nästa utställning öppnar 13.4

Våffeldagen Online

Kom med och fira Våffeldagen med Galleri Elverket, Raseborgs museum och Villa Skeppet lördag 20.3!

Programmet ordnas i huvudsak online. Du kan själv delta aktivt genom att skapa ditt eget konstverk i våffeltyg, därutöver kan du ta del av följande strömmade program via Facebook: bokpresentation, våffelstekning live samt en guidad tur.

 

Konstverk i Våffeltyg

Skapa ditt eget konstverk i våffeltyg eller med inspiration av våra mönster. Konstnär Tanja Is har skapat mönster som anknyter till våra verksamheter men även tagit fram ett eget. Se inspirationsvideo med Tanja Is ovan!

Vi delar gratis ut ett begränsat antal mönsterkit som innehåller allt du behöver. Hämta dem från Elverket 17-20.3. kl. 11-17 (Gustas Wasas gata 11, Ekenäs).

Dela även dina skapelser med oss på Facebook och Instagram. Använd följande hashtaggar #våffeldagen #vohvelipäivä och tagga oss @proartibus @villa_skeppet @raseborgsmuseum och vi drar en vinnare bland alla som delat sitt bidrag.

 

Bokpresentation kl. 11.30

Christine och Göran Schildts stiftelses Facebook-sida:
https://www.facebook.com/VillaSkeppet

Arkitekt Sanna Tegel har skrivit en bok om Villa Skeppet som snart utkommer. Professor Jenni Reuter intervjuar henne i Villa Skeppet. Följ med intervjun live via Christine och Göran Schildts stiftelses Facebook-sida. Intervjun går på engelska.

 

Våffelstekning för nybörjare av nybörjare kl. 12

Raseborgs museums Facebook-sida:
https://www.facebook.com/Raseborgsmuseum/

Katti och Emma på Raseborgs museum har bestämt sig för att försöka steka old school-våfflor på en trådlös spis i Blombergska huset. Kommer det att gå som på Strömsö eller som det brukar för duon i köket? Följ med live via Raseborgs museums Facebook-sida. Facebook är inte delaktig i resultatet.

 

Guidning med Nina Skogster kl. 13

Pro Artibus Facebook-sida:
https://www.facebook.com/ProArtibus/

Bekanta dig med Greta Skogster-Lehtinen utställningen i form av en virtuell guidning med Nina Skogster (Greta och William Lehtinens Stiftelse). Textilkonstnären Greta Skogster-Lehtinen (1900–1994) var en mångsidig föregångare inom finländsk textilkonst. Hon är speciellt känd för sina hårgarnsmattor med abstrakta mönster i funkisanda, samt enorma bildvävar med industrimotiv.

Kom med på en rundtur i utställningen och lär dig mer om Greta Skogster-Lehtinens liv och konstnärskap. Guidningen hålls på engelska. Följ med live via Pro Artibus Facebook-sida.

 

Bild: Greta Skogster-Lehtinen, Nävertapet, 1940-tal, varp av ofärgad papperstråd, väft huvudsakligen av dubbel papperstråd, vikt smörpapper och ca. 1,5 cm bred björknäver, fållad. Designmuseet.