Sök på hemsidan

Elverket ti kl. 11–17, on kl. 11–20, to–sö kl. 11–17 | Sinne ti–sö kl. 12–17

Upplev genom att teckna

Att teckna är att observera, att på ett mångsidigt sätt begrunda sin omgivning. Pro Artibus skapade konstuppgiften Teckna upplevelsen för vandringsutställningen Eric Adlercreutz – Arkitektens penna möter pappret.

Utställningen framhäver den roll som tecknandet haft i Adlercreutzs arbete, inte bara som en tekniskt prestation, utan också som en livslång passion. I videon nedan ser ni Leo Lindroos, arkitekt, och entusiastisk tecknare. Med hjälp av anteckningsprogrammet i sin telefon, för han visuella anteckningar över sin omgivning, så kallade telefonteckningar.

Med inspiration i dessa bägge arkitekter, bjuder vi in publiken att delta med sina egna tecknade observationer av den egna omgivningen. Mot vilken detalj dras din blick? Vilket motiv fångar din uppmärksamhet? Byggnader, växter, favoritplatsen hemma, den nyslipade båten, du väljer motiv själv. Kolla videon, bli inspirerad och teckna din egen upplevelse i telefonen!

Uppgiften, som är planerad i samarbete med arkitekt Leo Lindroos, kan genomföras i telefonens anteckningsprogram, med ditt finger som penna. Du kan också teckna med papper och penna och fotografera teckningen, eller ta video på hela processen!

Dela sedan teckningen på social media och tagga @proartibus
#tecknaupplevelsen #koepiirtäen #experiencebydrawing #proartibus