Sök på hemsidan

Midsommar 21–23.6 har gallerierna stängt | Elverket ti kl. 11–17, on kl. 11–20, to–sö kl. 11–17 | Sinne ti–sö kl. 12–17

Kulturlänken under mörka helgen

Pro Artibus Galleri Elverket Ekenäs Raseborg Mörka helgen

Galleri Elverket, Raseborgs Museum och Villa Skeppet ordnar i Ekenäs det återkommande evenemanget Kulturlänken lördag 31.10.2020 kl. 11-17 med lyktverkstad och författarsamtal.

Det genomgripande temat är hemligheter och evenemanget infaller under den Mörka helgen som ordnas i Raseborg och Hangö. Delta även i vår upplevelsebaserad tipsrunda och vinn fina priser. Programmet passar för alla åldrar. Fritt inträde, välkommen!

 

Utställningar kl. 11–17

Galleri Elverket, Samlade hemligheter 2013–2019

Raseborgs Museum, Alla tiders Raseborg, Helene Schjerfbecks liv och konst

 

Lyktverkstad och promenad kl. 11-14

Gör en pumpalykta i lyktverkstaden i Museikvarteret mellan Galleri Elverket och Raseborgs Museum (Gustav Wasas gata 11) och promenera med din tända lykta till Villa Skeppet (Snäcksundsvägen 8). Här kan du bekanta dig med Villa Skeppets hemliga trädgård som nyss färdigställts.

 

Mysterier för barn i Museikvarteret kl. 11-17

Äggtjuven: Vem har stulit äggen från Blomqvists ladugård?
Någon har stulit herr Blomqvist ägg igen en gång och han är rasande. Han har samlat alla på gården i drängstugan. Han har förhört dem om vad de gjort under förmiddagen och nu är det er uppgift att lösa fallet. Vem har tagit äggen?

 

Författarsamtal kl. 14

Henrik Knif har skrivit en biografi om Göran Schildt som nyligen utkommit. Monika Fagerholm intervjuar. I samarbete med Villa Kolkis vänner r.f.

Screening av samtalet sker i Villa Skeppets trädgård, även en mindre begränsad publik kommer att kunna ta del av samtalet inne i Villa Schildt (Östra strandgatan 7).

 

Smått tilltugg, och klä er varmt

Varm dryck serveras på samtliga evenemangsplatser, äppelmust med smått tilltugg i Villa Skeppets trädgård som en avslutning på lyktpromenaden och för att fira den nyutkomna biografin om Göran Schildt. Notera att största delen av programmet sker utomhus, så klä er varmt!

 

Säkerhet

Vi beaktar myndigheters föreskrifter och förbehåller oss rätten att begränsa antalet besökare i våra utrymmen. Vi ber våra besökare hålla tryggt avstånd till varandra. I våra utrymmen finns tillgång till handsprit och vi fäster stor uppmärksamhet vid utrymmenas renlighet. Vi strävar efter att ge alla besökare en trygg evenemangsupplevelse.

Välkomna!