Sök på hemsidan

Sinne ti–sö kl. 12–17 | Elverket stängt 15.4–23.5. Nästa utställning öppnar 24.5

Konstläger 2020: Abstrakt

På sommarens konstläger dyker vi in i den abstrakta konstens värld: Vad händer då cirkeln och kvadraten möts? Vilken färg har hexagonen? Hur rör heptagonen på sig? Vad behövs för att rubba de geometriska formerna? Vi jobbar med former och tankar som inspirerat abstrakta konstnärer både i historien och idag. Genom spel, lekar och rörelser lever vi oss in i färger och former och bygger vår egen abstrakta verklighet. Lägren är konstläger med inslag av rörelse, lekar och tankenötter.

Pro Artibus konstläger har en undersökande syn på konst. Vi jobbar med ett urval av både konst- och övriga material, som ger utrymme för barnens egen kreativitet. Vår målsättning är att jobba med ekologiska och/eller återvunna material. Vi jobbar med barnet i fokus. Som verkstadsguider fungerar konstpedagoger och konstnärer. I mån av möjlighet jobbar vi utomhus, men alla lägerplatser har även tillgång till tak över huvudet.

 

Målgrupp: lågstadiebarn i åldern 7–12 år, max deltagarantal 15 barn/läger.

Tidpunkt: Lägren är dagsläger som pågår kl. 9–15. Barnen serveras dagligen ett varmt mål mat samt mellanmål. Lägren är kostnadsfria. I lägret på Stundars uppbär vi en matavgift på 10€/barn. Barnen är försäkrade under lägret.

Språk: svenska, också språkbadselever välkomna!

 

Läger 1
1–5.6 Stundars, Solf
Anmälningar johanna.halme@proartibus.pong.fi

Läger 2
8–12.6 Vitsand, Raseborg
Anmälningar kia.orama@proartibus.pong.fi

Läger 3
15–18.6 Kulturcentrum Totem, Myrbacka
Anmälningar tuula.kinos@vantaa.fi och kia.orama@proartibus.pong.fi

 

Förfrågningar riktas till
Curator för publikarbete Kia Orama
kia.orama@proartibus.fi
040 529 8656

Konstpedagog Johanna Halme
johanna.halme@proartibus.fi
044 984 4044