Sök på hemsidan

Elverket ti kl. 11–17, on kl. 11–20, to–sö kl. 11–17 | Sinne ti–sö kl. 12–17

Konstläger 2022: MJUKT

Hur ser mjuk konst ut? Kan mjuk konst ha kanter? Vilka färger är mjuka?

Under Pro Artibus konstläger har vi mjuk konst som tema. Vi undersöker hur temat mjukt kan förekomma i färger, rörelser och upplevelser. Vi jobbar med mjuka material och lär oss bland annat att väva experimentellt med självgjorda bandgrindar. Lägret tar fasta på olika sätt att uppleva konst – med alla sinnen. Tillsammans förverkligar vi upplevelsestationer för varandra att ta del av.

Pro Artibus konstläger har en undersökande syn på konst. Samtidskonsten med dess varierande uttryckssätt är vår utgångspunkt. Vi jobbar med barnet i fokus och ger utrymme för barnens egen kreativitet. Vi använder ett urval av både konstmaterial och övriga, i huvudsak ekologiska och/eller återvunna, material samt arbetar immateriellt med idén eller tanken som ledstjärnor. Som verkstadsguider fungerar konstpedagoger och konstnärer.

Lägren är dagsläger som pågår kl. 9–15. Lägren är kostnadsfria och barnen serveras dagligen ett varmt mål mat samt mellanmål. Barnen är försäkrade under lägret. I mån av möjlighet jobbar vi utomhus, men är inomhus vid behov.

 

Målgrupp: lågstadiebarn åk 3–6

Språk: svenska, språkbadselever välkomna!

Anmälan görs inom datumen 21.3–15.5.2022.

Den officiella lägeranmälan har stängt för i år men ströplatser finns till samtliga läger. Fråga efter lediga platser av konstlägerkoordinator Susanna Storbacka, susanna.storbacka@proartibus.fi

 

I år arrangerar vi tre konstläger på olika orter i Svenskfinland:

Läger 1: Österstjernan hallen
Skeppsbron 8, Lovisa
Tid: 6–10.6

Läger 2: Barnens kulturcentrum Totem
Myrbackavägen 6, Vanda
Tid: 13–17.6

Läger 3: Art-Dur Musik och Bildkonstskola
Framnäsvägen 4, Nagu
Tid: 20–23.6

 

 

Lägren förverkligas med stöd av Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne.