Sök på hemsidan

Elverket ti kl. 11–17, on kl. 11–20, to–sö kl. 11–17 | Sinne ti–sö kl. 12–17

The Most Intimate Hideaways

I serien The Most Intimate Hideaways, påverkar Rodas exponeringsprocessen genom en våldshandling, som att upprepade gånger slå till kameran eller sparka på stativet, för att rekonstruera sinnestillstånd som hjälplöshet, ensamhet och utsatthet.

”I själva verket rekonstruerar jag sinnestillstånd under en våldsam parrelation jag erfor i mitt förflutna. Fotografierna beskriver de imaginära gömställen jag i tanken flydde till. De visar mina barndomsplatser, trygga ställen för mig.”

De tre bilderna i serien The Most Intimate Hideaways är samtidigt både fascinerande och hotande. De är poetiska och öppna konstverk som kan nås på många sätt.

Patricia Rodas (f. 1972) är en österbottnisk fotokonstnär som arbetar pågående med fotoprojekt relaterat till temat våld i hemmet. Mediet som används i hennes konstnärliga praktik är analog storformatskamera. Genom sina bilder återskapar hon olika scenarier relaterade till sin personliga upplevelse och trauman hos personer som blivit utsatta som offer för våld i hemmet.