Sök på hemsidan

Elverket ti kl. 11–17, on kl. 11–20, to–sö kl. 11–17 | Sinne ti–sö kl. 12–17

In Good Faith

I installationen In Good Faith konfronteras vi med Rosenströms intresse för mänskliga möten och frågor kring tillvaron och människans relation till omvärlden.

På väggen hänger ett inramat svartvitt fotografi som visar det Italienska Kulturinstitutets scen i Stockholm. Den scen där Pasolinis sista offentliga poesiläsning ägde rum i oktober 1975. Bredvid fotografiet står en högtalare ihopkopplad med en mikrofon. Ur högtalaren ljuder upprepade gånger FN:s deklaration för de mänskliga rättigheterna från 1948, samtidigt som uppläsningen spelas in. Den nya inspelningen lagras på den gamla. Rummets ekon och betraktarens närvaro maler ner, sakta men säkert, de en gång så omsorgsfullt avvägda orden.

Hans Rosenström (f. 1978 i Lojo) blev magister i bildkonst från Bildkonstakademin år 2007. Rosenström är en mångsidig konstnär som främst är känd för sina installationer där ljud och berättelser skapar imponerande upplevelser. Konstnärens verk har visats bland annat i Moderna Museet i Stockholm och i Palais de Tokyo i Paris. Förutom i Pro Artibus samling, finns hans verk också i Kiasmas, Amos Rex och Esbo moderna konstmuseums samlingar. Rosenström fick Finska Konstföreningens Dukatpris år 2011 och William Thuring-priset år 2016. Rosenström är för närvarande bosatt i Stockholm.