Sök på hemsidan

Elverket ti kl. 11–17, on kl. 11–20, to–sö kl. 11–17 | Sinne ti–sö kl. 12–17

Kissankäpälä- Ett barndomsminne

I det här bilden har jag avbildat tre skärgårdsväxter på Åland: Kattfot(Antennaria dioica (L.), Blodnäva (Geranium sanguineum L.) och Strandglim (Silene uniflora).
Bilden har jag tecknat och målat på en kalksten, som sedan har tryckt till tryckpapper= stenlitografi. Sedan har jag arbetat vidare med akvarell, kombinerat med etsning och sömnad.
Akvarellfärger har jag tillverkat själv från jordmån från olika länder, så färgen bär på en egen historia med sig. I det här bilden har jag även använt färgpigment från Åland: ”Raw Hammarland” och ”Burnt Hammarland”. I alla tre växter har en speciell betydelse för mig och många minnen. Det här konstverket är en fortsättning på projektet ”Andra sidan havet”- Färgresa(Åland) som jag påbörjade sommaren 2019. ”Jag reser delvis samma rutter och tar fast med samma öar och med samma snipa som när jag var barn. Samma öar, holmar och den åländska skärgården som jag gick tillsammans med min mamma och familjen när jag var liten. Jag använder båtdagboken, som mamma skrev åren 1978- 1982. Nu extraherar jag färger av växter från samma platser, tar fast på
olika eller samma detaljer som då och nu. Där skriver, tecknar och tänker vi på samma växter med mamma; om Kattfot, blodnäva och strandglim…”