_MG_4963_1280

Stiftelsen Pro Artibus söker en CURATOR FÖR PUBLIKARBETE för ett moderskapsvikariat.

Curatorn för publikarbete ansvarar för att planera och verkställa pedagogiska program för varierande målgrupper. Arbetet sker i nära samarbete med övriga medarbetare, konstnärer och externa samarbetspartners. I det praktiska arbetet har curatorn för publikarbete en arbetsledande roll. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsmiljö med utrymme för egna initiativ och idéer. Vikariatet är heltid och gäller perioden 1.10.2017-30.9.2018.

Vi söker en person med konsthistorisk eller konstpedagogisk utbildning samt en dokumenterad konstpedagogisk erfarenhet. God kännedom om konsthistoria samt god orientering i samtidskonst och samtida konstnärliga tekniker är ett krav. Stor vikt läggs vid god organisatorisk förmåga och förmåga att hantera grupper. Personliga egenskaper som samarbetsförmåga, flexibilitet, noggrannhet, ansvarsfullhet och god social kompetens är viktiga. Goda kunskaper i svenska, finska och engelska samt förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift är önskvärt.

Mera information ger vd Sabina Westerholm, tfn 050-4002075. Fritt formulerad ansökan jämte cv skickas senast den 15.8.2017 per e-post till sabina.westerholm@proartibus.fi.

Pro Artibus är en fristående del av Svenska kulturfonden. Stiftelsen förvaltar en bred konstsamling som förkovras årligen. Vi arbetar på en bred front med den finlandssvensk bildkonst. I Ekenäs driver vi Galleri Elverket och i Helsingfors Sinne, bägge med regelbunden utställningsverksamhet. Turnerande utställningar produceras kontinuerligt. I Ekenäs driver vi två residensprogram inom ramen för helheten Snäcksund. Betydande satsningar görs på ett nyanserat publikarbete.