proartibus_teknik

 

Stiftelsen Pro Artibus söker en UTSTÄLLNINGSTEKNIKER.

Vill du bygga utställningar i hela Svenskfinland, är du intresserade av samtidskonst? Kan du lösa problem på kreativ sätt? Är du aktiv, noggrann och initiativrik? Då kan detta var jobbet för dej!

Utställningsteknikerns huvudsakliga arbetsuppgifter består av utställningstekniskt arbete i samband med utställningsproduktioner. En relativt stor del av arbetet kommer att innebära byggnation, hängning, nedmontering och packning av konstverk samt förberedande snickeri- och måleriarbete. Utställningsteknikern skall även hantera depositioner av konstverk samt logistik i samband med dessa. Tjänstgöring på kvällar och helger förekommer. Den huvudsakliga arbetsplatsen är Elverket i Ekenäs, men ca 1/3 av arbetstiden utgörs av resor inom hela Svenskfinland. Tjänsten är deltid 50%. Flextid tillämpas på arbetsplatsen. Anställningen är ettårig med möjlighet till förlängning.

För tjänsten krävs konst- och/eller teknisk utbildning. Erfarenhet av måleri och snickeri samt kännedom om data-/AV-teknik är önskvärt och det är meriterande om den sökande har goda materialkunskaper och kan tänka kreativt runt tekniska lösningar i produktionsarbetet. Vidare söker vi en person med egenskaper såsom mångsidighet, problemlösningsförmåga, noggrannhet, initiativ- och samarbetsförmåga, förmåga att ta eget ansvar och arbeta mot absoluta deadlines. Goda kunskaper i svenska, finska och engelska är önskvärt. För tjänsten krävs körkort, gärna med C-behörighet.

Mera information ger vd Sabina Westerholm, tfn 050-4002075. Fritt formulerad ansökan jämte cv och löneanspråk skickas senast den 3.3.2017 per e-post till sabina.westerholm@proartibus.fi .

Pro Artibus är en fristående del av Svenska kulturfonden. Stiftelsen förvaltar en konstsamling som förkovras årligen. Vi arbetar på en bred front med den finlandssvenska bildkonsten. I Ekenäs driver vi Elverket och i Helsingfors Sinne, bägge med regelbunden utställningsverksamhet. I Ekenäs driver vi två residensprogram. Turnerande utställningar produceras kontinuerligt.

 

****

 

Stiftelsen Pro Artibus lediganslår en praktikplats vid Elverket i Ekenäs sommaren 2017.

Arbetsuppgifterna omfattar medverkan i aktuella projekt och utställningar samt ansvar för kontoret under sommarmånaderna. Vi erbjuder heltidsanställning under 3 månader med start i medlet av maj och en praktiklön på 1600 euro/mån.

Vi prioriterar studerande med en inriktning på konstvetenskap eller bildkonst. Vi förutsätter att den sökande har kunskap om och intresse för samtidskonst, samt kännedom om den finländska konstscenen.

Den sökande skall ha administrativ erfarenhet samt vara kapabel att organisera och målmedvetet genomföra olika arbetsuppgifter inom snäva tidsramar. Den sökande skall ha lätt för att samarbeta, vara flexibel, stresstålig, kreativ och serviceinriktad samt kunna uttrycka sig väl i både tal och skrift. Den sökande kan arbeta med digital teknik och har goda kunskaper i svenska, finska och engelska.

På frågor svarar vd Sabina Westerholm, 050-4002075, sabina.westerholm@proartibus.fi. Ansökningarna skickas senast den 10.3.2017 till sabina.westerholm@proartibus.fi.

Stiftelsen Pro Artibus är en fristående del av Svenska kulturfondens organisation. Stiftelsen arbetar med den finlandssvenska samtidskonsten, producerar utställningar, arrangerar seminarier och konferenser, driver publikationsverksamhet och två konstnärsresidensprogram, leder projekt inom %-principen och upprätthåller en konservatorsateljé. I Ekenäs finns utställningshallen Galleri Elverket och i Helsingfors Sinne, ett rum för experimentell samtidskonst.