Hae sivustolta

Juhannuksena 21.–23.6. galleriat ovat kiinni | Elverket ti klo 11–17, ke klo 11–20, to–su klo 11–17 | Sinne ti–su klo 12–17

Nina Katchadourian: Seat Assignment

Kesällä 2019 Pro Artibus esittää amerikkalaistaiteilija Nina Katchadourianin (s. 1968) yksityisnäyttelyn, joka on esillä sekä galleria Elverketissä että Sinnessä. Katchadourian on monialainen taiteilija, jonka välineitä ovat video, performanssi, ääni, kuvanveisto, valokuva ja julkinen taide. Hänen videoteoksensa Accent Elimination esitettiin Armenian paviljongissa vuoden 2015 Venetsian biennaalissa, missä se voitti parhaan kansallisen paviljongin kultamitalin. Katchadourianilla on äidin puolelta suomalaisia sukujuuria ja hän viettää kesänsä Porvoon saaristossa. Suomessa ei ole nähty hänen teoksiaan yli kymmeneen vuoteen.

Galleria Elverketissä on esillä Katchadourianin teoskokonaisuus Seat Assignment, joka koostuu valokuvista, videoista ja äänestä. Teos sai alkunsa spontaanisti Katchadourianin ollessa lentomatkalla maaliskuussa 2010, ja hän on sittemmin jatkanut teoksen työstämistä yli 200 lentomatkalla. Taiteilija käyttää kännykkäkameraa ja improvisoi käsillä olevia materiaaleja hyväksikäyttäen. Tulokset ovat nokkelia, luovia ja humoristisia ja ne jakautuvat temaattisiin luokkiin kuten muotokuvat, maisemat, atleetit ja nukkujat.

Sinnessä nähdään videoteos The Recarcassing Ceremony (2016). Se on 25-minuuttinen yksikanavainen installaatio, joka rakentuu taiteilijan ja hänen veljensä vanhojen playmobil-hahmojen ympärille. Teos on toisinto seremoniasta, jossa taiteilija ja hänen veljensä korvasivat lapsuuden leikeissään kaksi hukkunutta hahmoa uusilla. Teoksessa ei ole kuitenkaan kyse lasten leikeistä vaan taiteilijan suhteesta omaan perheeseensä.

Näyttelyt nyt käynnissä

Ilmainen sisäänpääsy

Elverket

Juhannuksena 21.–23.6. kiinni

Avoinna
ti klo 11–17
ke klo 11–20
to–su klo 11–17
ma kiinni

Sinne

Juhannuksena 21.–23.6. kiinni

Avoinna
ti–su klo 12–17
ma kiinni