Hae sivustolta

Elverket ti klo 11–17, ke klo 11–20, to–su klo 11–17 | Sinne ti–su klo 12–17

Galleria Katu: Annika Bergvik-Forsander ja Ylva Holländer

Apa Supra

2021

 

Pro Artibus -säätiö tekee yhteistyötä porvoolaisen Galleria Kadun kanssa kesällä 2021. Tänä vuonna kuvataiteilija Annika Bergvik-Forsander on yhdessä Galleria Kadun perustajan, kuvataiteilija Ylva Holländerin kanssa antanut uuden muodon Vanhan kaupungin lähellä olevalle jalankulkijoiden alikäytävälle. Säätiö on yhdessä Holländerin kanssa kutsunut Bergvik-Forsanderin galleriaan.

Väri ja orgaaniset muodot yhdistävät näitä kahta taiteilijaa. He ovat tehneet vapaasti yhteistyötä ja luoneet väreillä vuoropuhelun ajassa ja tilassa. Ylva Holländer jatkaa samaan aikaan omaa prosessiaan, jossa sama maalaus muuttuu vuosi vuodelta, kun alkuperäisen maalauksen päälle tulee uusia värejä, kuvioita ja muotoja. Nyt on menossa neljäs vuosi, ja eri elementit muodostavat yhä rytmillisemmän kollaasin värien vaikutuksesta.

Galleria eroaa muista taidegallerioista siinä, että sillä on vain kaksi seinää, mutta se vaikuttaa kuitenkin omalta rajatulta tilalta. Kyseessä ei ole perinteinen seinämaalaus, vaan Galleria Katu tekee ajankohtaisen taiteen näkyväksi julkisessa kaupunkitilassa. Hankkeen takana on halu kohdata suurempi yleisö. Mutta se ottaa myös kantaa siihen, kuinka kaupunkiympäristöämme voitaisiin tehdä viihtyisämmäksi. Taide ja sen sisältö, väri ja muoto, voivat muuttaa paikat, joita ei muuten pidetä mielenkiintoisina.

Galleria Katu sai alkunsa taiteilija Ylva Holländerin aloitteesta vuonna 2018. Galleria Katu muuttaa muotoaan kerran vuodessa. Ensimmäisenä toimintavuotena kutsuttuna taiteilijana toimi Jaakko Rönkkö, vuonna 2019 Sirkka Tapio ja viime vuonna Elina Sarlin. Yhteistyössä on mukana myös Porvoon kaupunki.