Hae sivustolta

Sinne ti–su klo 12–17 | Elverket kiinni 15.4.–23.5. Seuraava näyttely avautuu 24.5.

1. Carl Victor Wingren

Smälta, 2021

Installaatio joka sisältää purkissa kasvavaa sienirihmastoa, pigmentti vedoksia agar-agarilla, maatalous jätteellä ja sienirihmasto alla.

Välj svenska i övre högra hörnet
See in English in upper right corner
Oasis kartta täällä

Taiteilija Carl Victor Wingren kuvaa teoksessaan metsänpohjaa, jossa sienet yhdistävät metsän valtavaksi elolliseksi verkostoksi. Installaatiossa keskiöön nousee juuriston kaltainen sienirihmasto. Elävästä sienirihmastosta rakentuvan installaation lisäksi taiteilija on viljellyt rihmastoa myös käyttäen valokuvatulosteita kasvualustana.

Taiteilija on näin antanut sienirihmaston kirjaimellisesti kuluttaa ja uudelleen muokata valokuvateoksia. Wingren pyrkii vuoropuheluun metsän kanssa ja siten ikään kuin määrittelee uudestaan omaa luontosuhdettaan. Hän tutkii materiaalien mahdollisuuksia ja kokonaisuudesta muodostuu kuva luonnon kiertokulusta. Vaikka Wingrenin taiteilijuus kytkeytyy vahvasti valokuvaan, eivät hänen teoksensa ole kuvia vaan aineellisia kokonaisuuksia, jotka rakentuvat valokuvista ja veistoksellisista elementeistä. Wingren kyseenalaistaa kuvan olemuksen ja osoittaa, että kaikki kuvan ympärillä oleva on osa sen merkitystä.

Carl Victor Wingren on valmistunut ammattikorkeakoulu Noviasta vuonna 2019. Hän opiskelee valokuvausta Aalto-yliopistossa. Wingrenille myönnettiin Svenska kulturfondenin työskentelyapuraha vuonna 2020. Hänen viimeisin näyttelynsä oli Galleria Kosmisessa vuonna 2020.