Hae sivustolta

Juhannuksena 21.–23.6. galleriat ovat kiinni | Elverket ti klo 11–17, ke klo 11–20, to–su klo 11–17 | Sinne ti–su klo 12–17

Olga Benedicte: Tears of Salt

Olga Benedicte
Tears of Salt

Holmin talon sisäpihan aitta
Välikatu 10, 06100 Porvoo
28.5.–28.8.2022
Avoinna ti–su klo 10–16

Olga Benedicte keskittyy taiteessaan kehoon, siihen liittyviin fyysisiin ilmiöihin ja teknisen kehityksen kehollisiin vaikutuksiin.

Benedicte käyttää taiteilijana useita materiaaleja ja tekniikoita. Holmin talon sisäpihan aittaan hän on työstänyt paikkasidonnaisen veistoskokonaisuuden, jonka materiaaleina ovat muun muassa suola, vesi, lateksi ja betoni. Teoksen lähtökohtana on hydrofeminismi, jossa korostetaan kehon vedellisyyttä.

Vesi on linkki, joka yhdistää meidät kaikkiin maailman elollisiin olentoihin, ja kaikki vedessä tapahtuvat muutokset ovat myös muutoksia meissä. Samalla tämä ajattelumalli purkaa ihmisten ja eläinten välistä hierarkiaa. Benedicte on pyrkinyt tarkastelemaan vettä välineenä, joka liikkuu eri materiaaleissa, niiden pinnalla ja niiden läpi. Vesi mahdollistaa suolojen liikkumisen ja kiteytymisen teoksen eri osiin. Vanhassakaupungissa sijaitsevassa aitassa ei ole valaistusta tai sähköä. Se tekee paikasta haastavan, mutta Benedicte on pyrkinyt näkemään tilan resurssina jota hyödyntää.

Olga Benedicte (s. 1988 Tanskassa) asuu ja työskentelee Kööpenhaminassa. Hän valmistui kuvataiteen maisteriksi Jyllannin taideakatemiasta vuonna 2018 ja oli vuosina 2016–2017 vaihdossa Helsingin Kuvataideakatemiassa. Hänen teoksiaan on ollut näytteillä Art Sonje Centerissä (Soul, Etelä-Korea), Rønnebæksholmin taidehallissa (Næstved, Tanska), Kunsthal Aarhusissa (Aarhus, Tanska), SculptureOdense´21 -triennaalissa (Odense, Tanska), Trapholtin nykytaiteen museossa (Kolding, Tanska), Billundin veistospuistossa (Billund, Tanska) ja Exhibition Laboratoryssä (Helsinki).

Markus Åström
Kuraattori

 

Olga Benedicte työskenteli Porvoon Taidetehtaalla sijaitsevassa residenssissä huhti-toukokuussa 2022 Pro Artibus -säätiön kutsumana. Residenssiä ylläpitää Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut.

Pro Artibus -säätiöllä on Porvoo fokusalueena vuosina 2021 ja -22. Tämä tarkoittaa, että säätiö keskittää osan ohjelmistostaan Porvooseen. Pro Artibus tekee yhteystyötä muun muassa Porvoon kulttuuripalveluiden, Porvoon Taidehallin ja Taidetehtaan taiteilijaresidenssin kanssa.

 

Taiteilija haluaa kiittää Henrik Lindqvistiä ja Camilla Granbackaa sekä erityiskiitos upealle kollegalle ja ystävälle Ylva Holländerille ja hänen aviomiehelleen.

Olga Benedicte. Kuva: Lana Ohrimenko.