Hae sivustolta

Elverket ti klo 11–17, ke klo 11–20, to–su klo 11–17 | Sinne ti–su klo 12–17

Matka modernismiin – bussimatka Helsingin Taidehallista Tammisaaren Galleria Elverketiin

Vasemmalla: Lars-Gunnar Nordström, Double function, yksityiskohta, 1956. Eduskunnan taidekokoelma. Kuva: Simo Rista. Oikealla: Sasha Rotts, Trois Couleurs (Trilogie), yksityiskohta, 2023, tekstiilimaalaus (aplikaatio kankaalle). Kuva: Ahmed Alalousi.

Hyppää kyytiin Matkalle modernismiin! Ohjelmallinen bussiretki vie taiteen äärelle Helsingistä Tammisaareen. Matkaisäntänä toimii taidehistorioitsija Juha-Heikki Tihinen.

Lars-Gunnar ”Nubben” Nordström (1924–2014) oli suomalaisen abstraktin taiteen pioneeri, jonka syntymästä on tänä vuonna kulunut sata vuotta. Nordström oli taiteilijana intohimoisen kiinnostunut nykyajasta ja sen kuvataiteellisesta analyysista. Kansainvälisestikin menestyneen taiteilijan elämäntyö inspiroi myös monia nykytaiteilijoita.

Matkalla tutustutaan Nordströmin tuotantoa laajasti esittelevään Dynaaminen tila – Nubben 100 vuotta -näyttelyyn Helsingin Taidehallissa sekä nykytaiteilijoiden teoksista koostuvaan Nubbenin hengessä viidellä tavalla -näyttelyyn Galleria Elverketissä, Tammisaaressa. Juha-Heikki Tihinen on toiminut kummankin näyttelyn kuraattorina. Matkalla piipahdetaan myös Karjaalla ihastelemassa kansanopiston ulkoseinästä löytyvää Nubbenin seinäreliefiä.

 

Aikataulu la 13.4.

10.30–11.15 Helsingin Taidehalli, näyttelykierros
11.30 Bussi lähtee kohti Tammisaarta
12.30–12.50 Västra Nylands folkhögskola, Karjaa, pysähtyminen teoksen äärelle
13.10–14.10 Galleria Elverket, ruoka- ja juomatarjoilua
14.10–15.00 Galleria Elverket, Ville Laurinkosken performanssi Zerbrochen ja opastettu kierros näyttelyyn
15.30 Bussi lähtee kohti Helsinkiä
noin 17.30 Saapuminen takaisin Helsingin Taidehallille

 

Hinta: 55 €, Museokortilla -10 % (49,50 €).
Sisältää bussikuljetukset, näyttelykäynnit, opastukset ja lounaan.
Ilmoittautuminen on sitova. Maksettuja lippuja ei vaihdeta tai lunasteta takaisin.

Osta matkalippusi täältä

Jos ostat useamman eri hintaluokkaan kuuluvan lipun, tee jokaisesta lipusta erillinen ostos. Lippukauppa ei valitettavasti osaa huomioida eri hintoluokkia samassa ostoskorissa.

Lisätietoja: Eveliina Ripatti, eveliina.ripatti@taidehalli.fi

 

Tapahtuman tuottavat Helsingin Taidehalli ja Pro Artibus -säätiö.

Juha-Heikki Tihinen on helsinkiläinen taidehistorioitsija ja Pro Artibus -säätiön kuraattori. Tihinen on työskennellyt kirjoittajana, kriitikkona, kuraattorina, opettajana ja tutkijana 1990-luvulta lähtien. Hän koulutukseltaan FT, ja on dosentti sekä Helsingin että Turun yliopistossa. Hän sai E.J. Vehmaksen palkinnon vuonna 2008 ansioistaan kuvataidekriitikkona. Tihinen on kirjoittanut ja kuratoinut erityisesti modernismiin ja nykytaiteeseen liittyen identiteeteistä, kehollisuudesta, materiaalisuudesta ja taiteellisesta ajattelusta.