Hae sivustolta

Sinne ti–su klo 12–17 | Elverket kiinni 15.4.–23.5. Seuraava näyttely avautuu 24.5.

Näyttely Nubben 100 – Lars-Gunnar Nordström, Robin Lindqvist, Jarkko Räsänen Hanasaaren kulttuurikeskuksessa

Lars-Gunnar ”Nubben” Nordströmin (1924–2014) satavuotisjuhlaa vietetään etuajassa Hanasaaren ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen ja Pro Artibus -säätiön yhteisnäyttelyllä. Näyttelyn taiteilijoihin kuuluu itseoikeutetusti Nubben, mutta esillä on myös teoksia kahdelta hänen hengenheimolaiseltaan. He ovat Robin Lindqvist Ruotsista ja Jarkko Räsänen Suomesta. Näyttelyn ovat tuottaneet Hanasaaren kulttuurikeskus ja Pro Artibus -säätiö. Näyttelyn kuraattorina on toiminut Pro Artibuksen kuraattori Juha-Heikki Tihinen.

Nubben 100 -näyttelyssä on esillä teoksia Lars-Gunnar Nordströmiltä ja kahdelta hänen hengenheimolaiseltaan: ruotsalaiselta Robin Lindqvistiltä ja suomalaiselta Jarkko Räsäseltä. Lars-Gunnar ”Nubben” Nordström oli abstraktin taiteen edelläkävijä Suomessa, ja hänen taiteensa on hyvin tunnettua myös muissa Pohjoismaissa. Nordströmillä oli intohimoinen suhde jazzmusiikkiin, jota taiteilija piti modernin maailman ääniraitana.

”Hanasaari järjesti ensimmäisen Lars-Gunnar Nordströmin näyttelyn jo vuonna 1977, kun Nubben oli 50-vuotias. Hänen taiteensa voimaa todistaa se, että lähes sata vuotta Nubbenin syntymän jälkeen hänen taiteellaan on monta sielunkumppania nykytaiteilijoiden joukossa”, sanoo Hanasaaren taidevastaava Aino Kostiainen.

Näyttelyn nykytaiteilijoiden Robin Lindqvist ja Jarkko Räsänen jakavat Nordströmin kiinnostuksen abstraktin taiteen perinteeseen ja musiikkiin. Nubben 100 -näyttely avaa näkymän abstraktion laajuuteen ja ei-esittävän taiteen kykyyn kuvata sekä dynaamista liikettä että keskittynyttä rauhaa, ja kaikkea näiden väliltä.

Näyttely Nubben 100 – Lars-Gunnar Nordström, Robin Lindqvist, Jarkko Räsänen, on esillä 2.6.2023–4.2.2024 Galleria Hanasaaressa. Galleria on avoinna päivittäin klo 10–20, vapaa pääsy.