Hae sivustolta

Juhannuksena 21.–23.6. galleriat ovat kiinni | Elverket ti klo 11–17, ke klo 11–20, to–su klo 11–17 | Sinne ti–su klo 12–17

Parabolarenan

”Ottaa vastaa, lähettää, istua, pyöriä… Nykypäivän tiedonvälityksellä ei ole enää paljoakaan yhteistä ruumiillisen toiminnan kanssa. Paraboliset antennit lähettävät ja ottavat vastaan tietoa. Maailman eri kolkista tutuista stadionistuimista on rakennettu areena. Menneiden aikojen aukeaman tavoin nykyajan areenat ovat usein monitoimisia kokouspaikkoja, joilla on tapahtumaluonne. PARABOLARENAN yhdistää kärjistetysti elementit, jossa otetaan istuen vastaan ja assosioidaan huvipuiston ajotapahtumiin, ja joudutaan mukaan kiertoradalle.
Uteliaisuus herää siitä, koska tiedonvälitys ajaa itsensä ohi ja muuttuu pelkäksi leikkitoiminnaksi.” (Albert Braun)

Kuvataiteilija Albert Braun (s. 1958 Vilseckissä, Saksassa) on toiminut kuvataiteen opetusohjelman lehtorina Ammattikorkeakoulu Noviassa Uusikaarlepyyssa. Braun on 1990-luvun alusta osallistunut useaan ryhmä- ja erillisnäyttelyyn sekä Suomessa että kansainvälisesti. PARABOLARENAN on Braunin toinen julkinen taideteos, 1998 hän toteutti teoksen ENDLESS Roparnäsissa, Vaasassa.