Hae sivustolta

Elverket ti klo 11–17, ke klo 11–20, to–su klo 11–17 | Sinne ti–su klo 12–17

Vidha Saumya: Reading List Taiteiden yönä Vaasassa

Seinämaalaus Reading List esitellään Academillillä Vaasan Taiteiden yönä

Ovet auki klo 18–20.30
Teos esitellään klo 18.00 ja klo 19.30 kerroksessa F7, Academill
Sisäänkäynti palokujalta, Museokatu 2 ja Kirjastokatu 3 välissä
Tapahtuman kielet ovat ruotsi, suomi ja englanti

Pro Artibus -säätiö on ylläpitänyt Vaasassa vuodesta 2019 lähtien taiteilijaresidenssiä yhteistyössä Åbo Akademin kasvatustieteiden ja hyvinvointialojen tiedekunnan kanssa. Residenssitaiteilija Lena Séraphin kutsui Vidha Saumyan luomaan tilapäisen Reading List -seinämaalauksen Academillin rakennuksen 7. kerrokseen. Projekti on osa Sharing text -ohjelmaa, jonka Séraphin aloitti residenssinsä ja Åbo Akademin postdoc-tutkimuksensa aikana.

Runo Reading List listaa 96 intialaista kirjailijaa, joiden tulisi olla kansainvälisillä lukulistoilla. Lista on potentiaalisesti loputon. Teos käy keskustelua kaanonin käsitteen kanssa ammentamalla rohkeasti ravintoa eklektisestä lukulistasta.

Taiteiden yönä 11.8. kutsumme yleisön tutustumaan Reading List -seinämaalaukseen ja kuuntelemaan kun taiteilija/runoilija Vidha Saumyan kertoo teoksen luomisprosessista ja lausuu runon. Myös Pro Artibus -säätiön residenssitaiteilija Lena Séraphin ja taidepedagogi Johanna Halme sekä yliopistonlehtorit Heidi Höglund ja Sofia Jusslin esittelevät näkemyksensä teoksesta ja siitä, kuinka he ovat työskennelleet teoksen kanssa sinä aikana kun se on ollut esillä Academillillä.

 

Kuva: Linus Lindholm.