Hae sivustolta

Elverket ti klo 11–17, ke klo 11–20, to–su klo 11–17 | Sinne ti–su klo 12–17

Kulttuurilenkki Pimeänä viikonloppuna

Gun Holmström, Arkipelag, 2008. Stillkuva videosta.

Pro Artibus-säätiö, Länsi-Uudenmaan museo ja Villa Skeppet järjestävät Tammisaaressa toistuvan Kulttuurilenkki-tapahtuman perjantaina 28.10.2022 klo 17-19.30. Tapahtuma ajoittuu Raaseporissa ja Hangossa järjestetyn Pimeän viikonlopun ajan 28.10-30.10.2022.

Tämän vuoden ohjelmassa on luvassa kaksi vierailukohdetta, Kokoelmakeskus Leira ja Villa Skeppet. Haluamme kyseisen afterwork-tapahtuman avulla tarjota vierailijoillemme pientä piristystä arkeen. Tule mukaan ja inspiroidu kanssamme.

Vapaa sisäänpääsy. Tervetuloa!

 

VILLA SKEPPET: SNÄCKSUNDINTIE 8, TAMMISAARI

Tule ja koe Alvar Aallon arkkitehtuuri ja kirjailijakoti Villa Skeppet. Illan aikana järjestämme näyttelyn Arkkitehti Elissa Aalto 100 vuotta- avoimet avajaiset. Tervetuloa tutustumaan aikansa vahvimpiin naisiin kuuluneeseen Elissa Aaltoon!

Pro Artibus esittelee Villa Skeppetin tiloissa Gun Holmströmin Arkipelag –videoteoksen taidekokoelmastaan. Meditatiivinen teos esittelee saaria, klassisia veistoksia ja merta – elementtejä, joita löytyy myös Villa Skeppetin interiööristä ja historiasta. Kulttuurilenkin yhteydessä videoteos ja Villa Skeppetin miljöö käyvät vuoropuhelua keskenään.

 

KOKOELMAKESKUS LEIRA: TEOLLISUUSKATU 8, TAMMISAARI

Kokoelmakeskus Leira avaa ovensa kävijöille ja tarjoilee nostalgisen kulttuurilenkin museokokoelmien pariin. Kokoelmakeskuksen hyllyiltä löydät historiallisia helmiä vuosien saatosta eri museoiden kokoelmista ja pääset tapaamaan muun muassa Länsi-Uudenmaan, Hangon, Fiskarsin, Lohjan ja Vihdin museoiden henkilökuntaa, jotka kertovat mielellään enemmän museoiden aarteista.