Teckna upplevelsen

 

Upplev genom att teckna

Att teckna är att observera, att på ett mångsidigt sätt begrunda sin omgivning. Pro Artibus turnerande utställning Eric Adlercreutz – Arkitektens penna möter pappret visas på Sibeliusmuseum i Åbo. Utställningen framhäver den roll som tecknandet haft i Adlercreutzs arbete, inte bara som en tekniskt prestation, utan också som en livslång passion. I videon ser ni Leo Lindroos, arkitekt, och entusiastisk tecknare. Med hjälp av anteckningsprogrammet i sin telefon, för han visuella anteckningar över sin omgivning, så kallade telefonteckningar.

Med inspiration i dessa bägge arkitekter, bjuder vi in publiken att delta med sina egna tecknade observationer av den egna omgivningen. Mot vilken detalj dras din blick? Vilket motiv fångar din uppmärksamhet? Byggnader, växter, favoritplatsen hemma, den nyslipade båten, du väljer motiv själv. Kolla videon, bli inspirerad och teckna din egen upplevelse i telefonen!

Uppgiften, som är planerad i samarbete med arkitekt Leo Lindroos, kan genomföras i telefonens anteckningsprogram, med ditt finger som penna. Du kan också teckna med papper och penna och fotografera teckningen, eller ta video på hela processen!

Dela sedan teckningen på social media och tagga @sibeliusmuseum och @proartibus
#tecknaupplevelsen #koepiirtäen #experiencebydrawing #sibeliusmuseum #proartibus

Gångna program

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008