RUNEBERGinkadun seinämaalauskilpailu

Helsinki, Suomi

 

Svenska litteratursällskapet i Finland, Svenska kulturfonden ja Pro Artibus -säätiö järjestävät seinämaalauskilpailun.

Kilpailun hakuaika on päättynyt. Kiitos kaikille osallistujille. Lopullisen päätöksen mukaiset voittajat julkistetaan 18.6.2020.

Asunto-osakeyhtiö Oy Runeberginkatu 50:n, Helsinki, Suomi, julkisivu uudistettiin kesällä 2019, ja Runeberginkadun ja Töölönkadun risteyksessä olevaan päätyseinään tarvitaan uusi seinämaalaus. Ennen uudistusta Runeberginkadun ja Töölönkadun risteyksessä olevassa päätyseinässä on ollut seinämainos. Tilaajan toivomuksena on nostaa esiin ja hyödyntää tätä ainutlaatuista paikkaa kaunistaakseen Töölön kaupunginosaa nykytaideteoksella.

Tilaaja toivoo, että seinämaalauksen muotoilussa huomioidaan ympäristö. Rajatulla tontilla on vaahtera, jonka latvus muuttuu eri vuodenaikoina ja vaikuttaa sen vuoksi fasadin ja seinämaalauksen näkyvyyteen. Lisäksi toivotaan, että huomioidaan kaupunginosan luonne.

Kaikki Pohjoismaissa, toisin sanoen Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa tai Islannissa asuvat ammattitaiteilijat voivat osallistua kilpailuun yksin, työparina tai ryhmänä. Osallistujilla tulee olla aikaisempaa kokemusta seinämaalauksen toteuttamisesta. Hakijoiden kuuluu tutustua kilpailuohjelmaan perusteellisesti voidakseen osallistua.

 

 

KILPAILUOHJELMA JA OHJEET HAKIJOILLE

LIITE 1

LIITE 2

OSALLISTUJALOMAKE

 

 

Lisätietoja Runeberginkadun seinämaalauskilpailusta:

Pro Artibus -säätiö

tuottaja Åsa Lönnqvist, + 358 (0)40 594 0394, asa.lonnqvist(a)proartibus.fi

kuraattori Markus Åström, + 358 (0)41 437 6728, markus.astrom(a)proartibus.fi

toimitusjohtaja Nina Toppila, + 358 (0)40 581 5087, nina.toppila(a)proartibus.fi