Keskustelutilaisuus:

Uhra-Beata Simberg-Ehrström - Ryijymaalarin elämä ja merkitys

27.10.

 

Pro Artibus -säätiö järjestää keskustelutilaisuuden Uhra-Beata Simberg-Ehrströmin elämästä ja urasta Helsingin kirjamessuilla torstaina 27.10. kello 17.00-18.00 tilassa 217. Tilaisuudessa keskustelevat FT Harri Kalha ja FT Leena Svinhuvud Pro Artibus -säätiön kuraattorin Juha-Heikki Tihisen johdolla. Tilaisuus on suomenkielinen.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy kaikille messulipun lunastaneille.

Pro Artibus -säätiö julkaisi syyskuussa ensimmäisen laajan tekstiilitaiteilija Uhra-Beata Simberg-Ehrströmiä käsittelevän kirjan. Uhra-Beata Simberg-Ehrström on maailmankuulu ryijysuunnittelija, joka kuuluu suomalaisen designin ikoniseen sukupolveen. Hänen kanssaan samalla vuosikurssilla opiskelivat muun muassa Birger Kaipiainen ja Armi Ratia. Uhra-Beata Simberg-Ehrströmin kuuluisin ryijy Metsä oli esillä Montrealin maailmannäyttelyssä 1967 ja on yli 40 neliömetrin kokoisena suomalaisen valööriryijyn suuria saavutuksia. Kuolemansa jälkeen taiteilija on jäänyt unohduksiin, mitä käsillä olevan teoksen julkaiseminen haluaa muuttaa. Kirjaan ovat kirjoittaneet Margaretha Erhström, Harri Kalha, Minna Polus, Leena Svinhufvud ja Juha-Heikki Tihinen. Artikkelit käsittelevät ihmistä Uhra-Beata Simberg-Ehrström, suomalaisia välööriryijyä, taiteilijan elämää ja uraa, käyttötekstiilejä ja taiteiljan värinkäyttöä.

Kirja on myynnissä messuilla Parvsin osastolla 6e80 ja messujen aikana kirjan voi tilata messuhintaan (25 euroa) myös osoitteesta: proartibus@proartibus.fi.

Mennyt ohjelma

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014