Eveliina Hämäläinen:

OPEN STUDIO

13.2.

Tervetuloa tapaamaan taiteilijavierastamme Eveliina Hämäläistä ja tutustumaan hänen työskentelyynsä laskiaistiistaina 13.2 kello 10–12 Snäcksundin ateljeerakennuksen ensimmäisessä kerroksessa (10600 Tammisaari), sisäänkäynti rannan puolelta.

Tilaisuus on maksuton eikä edellytä ennakkoon ilmoittautumista.

Lisätietoja: katja.langvik@proartibus.fi | 040 526 9369

 

“Teokseni käsittelevät muutosta, häviämistä ja hetkellisyyttä. Ne kertovat syntymisestä, maatumisesta ja uudelleen järjestäytymisestä. Maalaan öljyväreillä sekä musteella ja toteutan teoksia suoraan luontoon. Residenssissä olen maalannut musteella jonka valmistan tuhkasta. Ulkona työskennellessä olen tutkinut mahdollisuuksia toteuttaa teoksia ympäristöön maatuvilla, katoavilla tai ilmestyvillä aineilla sekä luonnosta saatavia elementtejä muuntelemalla. Teosten muotoon vaikuttavat materiaalien lisäksi vuodenaika, sää, äänet ja valo. Ajallisuuden ja maiseman sitominen yhteen maalauksellisilla teoilla mahdollistavat maalauksille uudenlaisen materiaalisen olomuodon ja mittakaavan, sekä ekologisia lähestymistapoja teosten tuottamiseen. Kankaalle ja paperille maalattujen teosten materian tuntu vaihtelee kiiltävästä, kuluneeseen ja halkeilleeseen. Ohuet huntumaiset värikerrokset luovat teoksille intiimin unenkaltaisen maailman.”

 

Eveliina Hämäläinen on valmistunut Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta 2013 (KuM). Hänen teoksiaan on edellisen kerran ollut esillä mm. seuraavissa näyttelyissä: Koska on hämärä Vanhan Raatihuoneen galleriassa Turussa 2017, A Night Between Years Galleria Huudossa Jätkäsaaressa Helsingissä 2016, sekä näyttämöteoksissa Onnelliset 2017 (ohj.S.Silvennoinen, Aleksanterin Teatteri) ja Circo Aereo & defunensemble: Concerto Planos 2016 (ohj.S.Silvennoinen, Pakkahuone).

www.eveliinahamalainen.com

Mennyt ohjelma

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014