Koe piirtäen

 

Koe piirtäen

Piirtäminen on havainnointia, ympäristön monipuolista tarkastelua. Pro Artibuksen kiertävä näyttely Eric Adlercreutz – Arkkitehdin kynä kohtaa paperin on esillä Sibelius-museossa Turussa. Näyttely kertoo Adlercreutzin monipuolisesta urasta arkkitehtina ja näyttää, miten piirtämisellä on ollut suuri rooli hänen työskentelyssään – sekä teknisenä suorituksena että elämän mittaisena intohimona. Videolla myös innokas piirtäjä ja arkkitehti Leo Lindroos tekee visuaalisia merkintöjä ympäristöstään puhelimensa muistiinpano-ohjelmalla, niin sanottuja puhelinpiirroksia.

Inspiroituneena näistä molemmista arkkitehdeistä kutsumme yleisön mukaan piirtämään ja havainnoimaan ympäristöään. Mikä yksityiskohta viehättää sinua? Mikä aihe vie sinun huomiosi? Rakennukset, kasvit, lempipaikka kotona, vastamaalattu vene – voit valita aiheesi itse. Katso video, inspiroidu ja koe ympäristösi piirtäen!

Leo Lindroosin kanssa yhteistyössä suunnitellun tehtävän voi tehdä puhelimen piirustus- tai muistiinpano-ohjelmalla, käyttäen esimerkiksi sormea kynänä. Voit myös piirtää paperille ja halutessasi kuvata lopputuloksen, tai videokuvata koko prosessin!

Valmiin piirroksen voit jakaa sosiaalisessa mediassa ja tagata @sibeliusmuseum @proartibus
#tecknaupplevelsen #koepiirtäen #experiencebydrawing #sibeliusmuseum #proartibus

Mennyt ohjelma

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014