Almintalo, Loviisa:

Feministinen kevät

16.2.–29.4.

 

 

Birgitta Ara, Cris af Enehielm, J. A. Juvani, Reija Meriläinen ja Lena Séraphin.

Tämän näyttelyn taiteilijoita ovat inspriroineet feminismin kiinnostus piilotettuja valtarakenteita kohtaan, kehollisuuden ja identiteettipolitiikan merkitys taiteen tekemisessä. Feministiseen ajatteluun kuuluva kriittisyys ja kyseenalaistaminen ovat myös tärkeä osa taiteellista työskentelyä, jossa etsitään uusia ajatuksia ja tapoja nähdä maailma. Feministisen taiteen perinne näkyy nykytaiteessa esimerkiksi henkilökohtaisen poliittisuuden ymmärtämisenä, ruumiillisen ja kehollisen merkittävyytenä ja myös kiinnostuksena identiteettipolitiikkaa kohtaan.

Näyttelyn taiteilijat edustavat eri sukupolvia ja työskentelevät erilaisin tekniikoin. Esillä on maalauksia, veistoksia, videoita ja installaatioita. Taustalla on halu esitellä feminismiä identiteettipolitiikan perustana ja kunnioittaa myös suomalaisen yhteiskunnan tasa-arvoisuuspyrkimysten historiaa. Feministisen toisintekemisen merkitys on myös inspiroinut nykytaiteilijoita, koska nykytaiteessa perinteen kriittisen tulkitsemisen tarve on jatkuva.

Näyttelyn on tuottanut Pro Artibus -säätiö.

 

KOLUMNIT

Feministinen kesä -näyttelyn aikana julkaisimme viikottain kolumnin otsikolla ”Minun feminismini”. Olemme nyt koonneet ne sähköiseen julkaisuun. Lue tästä:

Kolumner582

”Kolumnien tarkoitus on laajentaa näkemystä feminismistä edelleen. Pyysimme erilai- sista taustoista tulevia kirjoittajia kirjoittamaan otsikolla ”Minun feminismini”. Otsikko viittaa feminismiin henkilökohtaisista lähtökohdista kumpuavana asenteena. Monet kirjoittajat kuvaavat omia kokemuksiaan, toiset taas keskittyvät normien, rakenteiden ja vallan pohdintaan”. (Sabina Westerholm, Pro Artibus -säätiön toimitusjohtaja)

 

OHJELMA

22.4. klo 14–18 Feministinen taidekuntopiiri kaikenikäisille taiteilija Heidi Lunabban vetämänä. Kerhoilta ja Pop up -kahvila alkaen klo 18.

 

ALMINTALO

Loviisan Taidekeskuksen Tukiyhdistys
Brandensteininkatu 3, Loviisa
ti–la 12–17
vapaa pääsy

 

Mennyt ohjelma

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014