Vaasan taidehallissa:

BY

11.6.–21.8.

Kylässä on taloja ja elokuvateatteri. Siellä täällä kasvaa muutama puu. Mutta keitä taloissa asuu?

BY-näyttely on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita lastenkirjoista. Näyttelyssä yhdeksän lahjakasta ja ajankohtaista suomalaista kuvittajaa esittelevät työtään: Malin Ahlsved, Linda Bondestam, Lena Frölander-Ulf, Maija Hurme, Anna Härmälä, Veronica Lassenius, Åsa Lucander, Christel Rönns ja Kasper Strömman. Näyttelyn kuraattorina on toiminut Bo Haglund.

Kuvakirjoissa ja animaatioissa visuaalisella ilmaisulla on yhtä tärkeä rooli sisällön luomisessa kuin tekstilläkin. Sen lisäksi, että vierailijat voivat tutkiskella alkuperäispiirustuksia ja luonnoksia, voivat he tutustua BY:n taloihin astumalla niihin sisään, kurkistamalla ikkunasta tai vain tarkastelemalla niitä ulkopuolelta. Jokaisessa talossa vallitsee omanlaisensa tunnelma. Vierailija voi myös katsoa animaatioelokuvia tai rauhoittua hetkeksi. Näyttelyssä on piirustusnurkkaus lapsille ja pieniä yllätyksiä siroteltuna sinne tänne.

BYssä vierailija saa astua maailmaan, joka on luotu suomalaisen kuvituksen parhaimmistosta! Näyttely aloitti kansainvälisen kiertueensa Frankfurtin kirjamessuilta, jossa Suomi oli vuoden 2014 teemamaana.

Osoite
Vaasan kaupungintalo, Senaatinkatu 1 D
Sisäänkäynti Vaasan taidehalliin Raastuvankadun puolelta.

Avoinna 
ti–su klo 11–17, ma suljettu

Vapaa pääsy.

Lisätietoja

Mennyt ohjelma

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014