UUSIA VILLA SNÄCKSUND -STIPENDIAATTEJA

Pro Artibus -säätiön hallitus valitsi kokouksessaan 18.4.2016 uusiksi Snäcksund-stipendiaateiksi kuvataiteilijat Heidi Lampeniuksen ja Ida Koitilan. He muuttavat Villa Snäcksundiin tammikuussa 2017 asuakseen ja työskennelläkseen siellä kolmen vuoden ajan läheisessä yhteistyössä Pro Artibus -säätiön kanssa. Säätiö aloittaa myös Snäcksundin residenssiohjelman puitteissa uuden lyhytaikaisen
tutkimusresidenssiohjelman Torpan, joka sijoittuu alueella olevaan entiseen talonmiehenasuntoon. Tähän toimintamuotoon avataan myöhemmin oma avoin hakunsa.

 

Heidi Lampenius (s. 1977) maalaa kookkaita abstrakteja teoksia akryylillä ja musteella. Maalausten lähtökohtana on usein luonto, muisti ja näkeminen. Hän työstää pintaa vaihtuvilla tekniikoilla ja jokainen yksityiskohta saa erityisen merkityksensä. Lampenius valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2011. Hänen teoksia on ollut esillä ryhmänäyttelyissä Suomessa, Ruotsissa, Singaporessa, Islanissa, Taiwanissa ja Italiassa. Hänen viimeisimmät yksityisnäyttelyt olivat Galleria Sinnessä 2014 ja Huuto galleriassa 2015, Helsingissä. Lampeniuksen teoksia on Pro Artibuksen, Piippon ja Seppo Fräntin kokoelmassa. Marraskuussa hänellä on yksityisnäyttely Helsinki Contemporaryssä.

www.heidilampenius.com

 

Ida Koitila (s. 1983 Boråsissa Ruotsissa) on asunut ja työskennellyt Berlinissä vuodesta 2011 lähtien. Hänen installaatiot ja veistokset ovat usein materiaalin ja vanhojen esineiden yhteensulautumia. Ideat ja materiaalit teoksiinsa hän löytää usein kirpputoreilta tai vain ulkona liikkuessaan. Samana vuonna Kuvataideakatemiasta valmistunut taiteilija on osallistunut aktiivisesti ryhmänäyttelyihin Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. Vuonna 2012 Koitila piti kaksi yksityisnäyttelyä Helsingissä – Sinnessä ja Galleri Bergmanissa. Hänen viimeisin näyttelynsä on ollut Suomi-instituutissa Berliinissä.

www.idakoitila.com

 

Lisätietoja antaa tj Sabina Westerholm,
sabina.westerholm@proartibus.fi, 050-4002075