Nina Toppila on Pro Artibus-säätiön uusi toimitusjohtaja

Pro Artibus-taidesäätiön hallitus on valinnut fil.maist. Nina Toppilan säätiön toimitusjohtajaksi. Nina Toppila on toiminut vuodesta 2011 lähtien toiminnanjohtajana Forum Box’issa, joka on taitelijaomisteinen nykytaidegalleria. Sitä ennen hän on toiminut mm. tuottajana ja opetussuunnittelijana Kuvataideakatemiassa sekä useissa taidemuseoissa Helsingissä. Kymmenen vuoden ajan hän oli Lens Politican puheenjohtaja ja projektivastaava; yhteiskunnallisen filmin ja taiteen festivaali. Hänellä on ollut ja on edelleen useita taidealan kuraattori- ja luottamustehtäviä.

Koulutukseltaan Nina Toppila on taidehistorian maisteri ja myöskin kulttuurituottaja. Lisäksi hän on ollut kansainvälisenä opiskelijana Madridissa ja Lontoossa.

Nina Toppila: “ Olen erittäin iloinen nimityksen johdosta. Pro Artibuksella on hyvin monipuolinen toiminta ja innostava taiteellinen tarjonta, jonka parissa on etuoikeus toimia. Järjestön toiminnan keskiössä on ohjelmatarjonta, jota tulee jatkuvasti kehittää niin että se on ajankohtainen, monimuotoinen ja elävä koostuen sekä kansallisista että kansainvälisistä toimijoista ja yleisöistä. Toimitusjohtajana tulen keskittymään pohjoismaiseen yhteistyöhön, taiteelliseen ja kielelliseen moniarvoisuuteen sekä kehittämään eri tapoja kohdata taidetta.

 


Schjerfbeck-mitali Sabina Westerholmille

 

Pro Artibus-taidesäätiön aikaisempi toimitusjohtaja Sabina Westerholm on valittu johtajaksi Nordens Hus’iin Reyksjavikissa 1.1.2019 lukien. Kiitokseksi hänen työpanoksestaan on Svenska kulturfonden myöntänyt Sabina Westerholmille Helene Schjerfbeck-mitalin. Mitali perustettiin vuonna 1987 ja se myönnetään kuvataiteen ansioituneille henkilöille, etupäässä taiteilijoille. Mitali on jaettu 10 kertaa aiemmin, mm. Yngve Bäckille, Maire Gullichsenille, Erik Kruskopfille ja Håkan Mattlinille.

Sabina Westerholm: ”Olen hyvin iloinen ja ylpeä tästä huomionosoituksesta. Mikään ei olisi ollut mahdollista ilman Svenska kulturfondenin pitkäaikaista ja mittavaa tukea Pro Artibus-taidesäätiölle osoittaen lujaa luottamusta  Pro Artibukseen. Erityiset panostukset esim. Sinne-galleriaan Helsingin  Iso-Robertinkadulla, taidekasvatukseen, julkiseen taiteeseen ja nyt viimeksi residenssiohjelmaan Vaasassa, ovat omalta osaltaan vaikuttanet merkitttävästi Suomen kuvataiteen ja erityisesti nykytaiteen kehitykseen”.